ua en ru

"Надра Банк" повністю завершив процес реструктуризації зовнішньої заборгованості

"Надра Банк" на початку серпня 2010 р. успішно завершив реструктуризацію зовнішньої заборгованості на суму близько 877 млн дол., а саме: заборгованість за єврооблігаціями, заборгованість перед Експортно-кредитними агентствами, заборгованість за торговим фінансуванням і субординовану заборгованість. Про це повідомляє прес-служба банку.
Як повідомлялося раніше, в червні 2010 р. "Надра Банк" досяг домовленості про реструктуризацію заборгованості за єврооблігаціями, заборгованості перед експортно-кредитними агентствами і підписав відповідні договори, в яких викладено основні умови реструктуризації. У липні 2010 року були досягнуті домовленості про реструктуризацію заборгованості за торговим фінансуванням і субординованої заборгованості та підписано відповідні договори про реструктуризацію.
Таким чином, "Надра Банк" виконав основну вимогу експертно-аналітичної ради з питань участі держави в капіталізації банків, яке передбачає рекапіталізацию фінустанови за участю держави.
Нагадаємо, на початку червня 2010 р. перший заступник глави НБУ Анатолій Шаповалов припускав, що реструктуризація заборгованості "Надра Банку" завершиться в червні ц.р.
"Ви ж знаєте, що одна з умов входження уряду (у капітал "Надра Банку") - це реструктуризація зовнішньої заборгованості ", - заявив А.Шаповалов.
Раніше повідомлялося, що потенційним інвестором "Надра Банку" є австрійська компанія CentraGaz Holding AG, що належить до Group DF, яка володіє, згідно розміщеній на її сайті інформації, 50% пакетом в RosUkrEnergo.
За даними НБУ на червень 2010 р., регулятивний капітал "Надра Банку" складає мінус 1,7 млрд грн, а його адекватність дорівнює 0%. Для повернення адекватності капіталу банку до нормативного рівня в 10% в банк необхідно влити майже 10 млрд грн. Половину з цих коштів НБУ пропонує внести державі, ще половину - приватному інвесторові.