ua en ru

"Миронівський хлібопродукт" планує до 2013 р. почати експорт своєї продукції в країни ЄС

ПАТ "Миронівський хлібопродукт" з початку 2013 р., може почати експорт своєї продукції в країни ЄС, оскільки птахофабрики МХП вже отримали відповідний дозвіл від представників Єврокомісії. Про це повідомляє прес-служба МХП.

При цьому в повідомленні наголошується, що згідно з регламентом, освоювати нові ринки МХП зможе тільки через 2-3 місяці, які необхідні для внесення змін у регламент Єврокомісії.

Нагадаємо, 4 грудня 2012 р. в ході засідання постійного комітету з питань харчування і здоров'я тварин (SCOFCAH) гендиректорату Єврокомісії всі країни - члени ЄС проголосували за надання Україні дозволи на експорт продукції птахівництва на ринок ЄС.

"Миронівський хлібопродукт" - вертикально-інтегрована компанія, один з найбільших виробників продуктів з домашньої птиці в Україні (в Україні представлена брендами "Наша Ряба", "Легко!"). Близько 66% акцій МХП належать Юрію Косюку (через WTI Trading Limited), решта 34% перебувають у вільному обігу на Лондонській фондовій біржі. Чистий прибуток "Миронівського хлібопродукту" в 2011 р. збільшилася на 20% - до 259 млн дол.

Читайте також: Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг агрохолдингу МХП на рівні B/прогноз "стабільний".