ua en ru

"Метінвест" привернув кредитну лінію на суму 300 млн дол. для фінансування програми капінвестицій

Metinvest B.V., материнська компанія вертикально інтегрованої групи гірничо-металургійних компаній (спільно іменованих "Метінвест"), оголошує про залучення 3-річної кредитної лінії на суму 300 млн дол. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Ставка по кредитній лінії складає 5,25% річних понад LIBOR. Пільговий період кредитування складає один рік. Кошти кредиту будуть використані для фінансування програми капітальних інвестицій групи "Метінвест", а також направлені на загальнокорпоративні цілі.

Deutsche Bank AG діяв як координуючий організатор фінансування і букраннеру. Natixis та ING Bank N.V. виступили як первинні організатори фінансування і букраннерів, Raiffeisen Bank International AG - організатора фінансування.

"Метінвест" - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Основними акціонерами Metinvest B.V. є група СКМ (71,25% акцій), що належить Рінату Ахметову, "Смарт-холдинг" (23,75% акцій) Вадима Новинського і Clarendale Limited (5% акцій) Володимира Бойка. У 2011 р. "Метінвест" збільшила виплавку сталі на 3,9% - до 14,3 млн т. Чистий прибуток компанії виріс в 4,2 рази - до 1,854 млрд дол.

Читайте також: "Метінвест" за 9 місяців 2012 р. збільшив видобуток вугілля, що коксувалося, на 5% - до 8,8 млн т