ua en ru

"Метінвест" отримав повний контроль над "Ілліч-Сталлю"

Приватна компанія з обмеженою відповідальністю "Метінвест" отримала повний контроль над ПрАТ "Ілліч-Сталь". Таку інформацію оприлюднила сьогодні система розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.
Згідно з повідомленням, частка "Метінвесту" в "Ілліч-Сталі" виросла з 87,26% до 100%. Це сталося в результаті зменшення розміру статутного капіталу компанії.

ПрАТ "Ілліч-Сталь" контролює діяльність з найбільших українських виробників металургійної продукції - Маріупольського металургійного комбінату ім.Ілліча.

"Метінвест" - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Виробничі потужності підприємств "Метінвеста" дозволяють не тільки повністю задовольняти власні потреби в сировині, рідкій сталі і напівфабрикатах, але й забезпечувати значну частину українських і європейських підприємств, а також металургію Азії. Основними акціонерами "Метінвесту" є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,25%) і група компаній СМАРТ (23,75%) на чолі з Вадимом Новинським.

Читайте також: Прибуток "Метінвесту" за МСФЗ за 9 місяців склала 420 млн дол