ua en ru

"Металіст" і "Карпати" пройшли в груповий турнір Ліги Європи, "Таврія" і "Дніпро" програли своїм суперникам

Футбольні клуби "Металіст" (Харків) і "Карпати" (Львів) пройшли в груповий турнір Ліги Європи, "Таврія" (Сімферополь) і "Дніпро" (Дніпропетровськ) програли своїм суперникам за підсумками двох матчів.

Зокрема, харківський клуб зіграв внічию 2:2 з кіпрською "Омонією". Кіпріоти відкрили рахунок на 60-ій хвилині - відзначився Леандро, а на 64-ій хвилині - Ренхіфо. Проте Марко Девіч на 66-ій хвилині і Хавьер на 71-ій хвилині зрівняли рахунок. У першому матчі "Металіст" переміг з рахунком 1:0.
"Таврія" в першому матчі програла леверкузенському "Байеру" 3:0, тому в у другому матчі особливих надій на проходження не плекала. Проте вже на 5-ій хвилині Лакі Ідахор забив "Байеру" з пенальті. Німецькі футболісти змогли відігратися, гол на рахунку Артуро Відаля. "Допоміг" німцям перемогти гол Дениса Голайдо в свої ворота. В кінці матчу Гонсало Кастро встановив остаточний рахунок - 1:3 на користь "Байера".
"Дніпро" в першому матчі програв 1:0, тому повинен був забивати. Проте у дніпропетровської команди це не вийшло: рахунок 0:0, який цілком задовольнив польську команду.
А "Карпати" в матчі із стамбульським "Галатасараєм" влаштовувала нульова нічия, адже рахунок виїзного матчу 2:2 цілком давав львів'янам право грати на утримання рахунку в домашньому матчі. Зазначимо, що "Карпати" атакували практично весь час, часто завершували свої атаки ударами по воротах, і виглядали набагато гостріше титулованого суперника. Зазначимо, що останні 20 хвилин "Карпати" грали у меншості. Втім наприкіні матчу команду обмінялися забитими голами. На 91-й хвилині Їілмаз Айдин забиває гол, а вже за хвилину Артем Федецький зрівнює рахунок. 1:1 і "Карпати" виходять до групи Ліги Європи.
Нагадаємо, 25 серпня "Динамо" Київ програло кваліфікацію Ліги чемпіонів і продовжить свої виступи в Лізі Європи.
Нагадаємо також, що, жеребкування Ліги Європи відбудеться 27 серпня о 14:00.