ua en ru

"МегаФон" офіційно заявив про проведення IPO на LSE та ММВБ в IV кварталі 2012 р

Другий за величиною російський телекомунікаційний оператор "МегаФон", підконтрольний мільярдерові Алішеру Усманову, сьогодні оголосив про намір провести IPO з лістингом в РФ і Лондоні, передає Reuters.

Компанія повідомила, що в ході IPO інвесторам будуть запропоновані акції, якими володіють Sonera Holding BV, "дочка" TeliaSonera, і MegaFon Investments Limited, "дочка" "МегаФона".

Компанія не призводить кількість акцій, які будуть розміщуватися, і загальний обсяг IPO, повідомивши, що розміщення відбудеться в IV кварталі 2012 р.

У квітні джерела повідомляли, що компанія планує розмістити 20% акцій, вартість яких може досягти 4 млрд дол.

"МегаФон" повідомив сьогодні, що використовує кошти від розміщення на рефінансування боргів.

Розміщення акцій "МегаФону", яке може стати найбільшим IPO з часу IPO Facebook на 16 млрд дол, учасники ринку чекають не менше, ніж свого часу чекали вихід на біржу Нью-Йорка найбільшого російського пошукача "Яндекс" (1,4 млрд дол) і російського алюмінієвого гіганта "Русала" на біржу Гонконгу в 2010 р.

За останні два тижні, після оголошення ФРС США про довгоочікуване QE3, пройшло SPO "Ощадбанку" на 5,1 млрд дол, "М. Відео" - на 146 млн дол, також був проданий пакет акцій Mail.ru Group на 408 млн дол IPO почали медична мережа MDMG - на суму від 150 млн дол і "Промсвязьбанк" - на суму до 414 млн дол.

Читайте також: Російський бізнесмен Михайло Фрідман може продати частку в "МегаФоні" за 5 млрд дол