ua en ru

«Майстер брок»: Золото, всупереч старанням уряду США, так і не піднялося в ціні

Всупереч очікуванням, після часткового припинення роботи уряду США золото не отримала підтримки у вигляді попиту на «безпечний актив». Навпаки, ціна на золото за перший день жовтня впала на 40 доларів і зафіксувалася нижче за позначку 1300 доларів за тройську унцію. Інвестори не вірять, що політична криза в США буде тривалим. На ринку існує думка, що в найближчі дні домовленість з бюджету буде досягнута і на економіці це не позначиться значним спадом.

У той же час реальних сигналів до цього абсолютно немає. Республіканці запропонували ввести норму, щоб забезпечити хоча б часткову роботу пішли в примусову відпустку державних службовців. Демократи виступили проти цієї норми, так як має бути повністю прийнятий бюджет. Потенційно, політичні баталії можуть продовжитися ще два тижні, так як попереду ще необхідно підвищити рівень державного боргу США, що б не настав технічний дефолт 17 жовтня.

Падіння золота зміцнює наші очікування щодо довгострокового зниження вартості активу. Ймовірно, в найближчі дні нового мінімуму встановлено не буде, але тенденція до падіння збережеться. Наступний значний рівень для фіксації прибутку на позначці 1270 доларів.

За матеріалами компанії «Майстер брок»