ua en ru

"Лукойл "продає" Газпром нафти "49% в СП "Розвиток регіонів"

ВАТ "Лукойл" продає ВАТ "Газпром нафта" 49-процентну частку в їх спільному підприємстві (СП) - ТОВ "Розвиток регіонів". До цього "Газпром нафта" вже володіла 51% СП.
Факт угоди РБК підтвердили в прес-службі Лукойла, додавши, що вона відбулася у вересні 2011 р. Суму угоди в компанії не назвали, пояснивши лише, що частка була продана приблизно за ту ж суму, в яку вона спочатку обійшлася Лукойлу.
Там також зазначили, що правління компанії прийняло рішення про продаж частки в СП у вересні поточного року у зв'язку з тим, що підприємство було створено для реалізації спільних проектів Лукойла і "Газпром нафти", зокрема для проекту з освоєння родовищ ім.Р.Требса і ім.А.Тітова, ліцензію на які в підсумку виграло ВАТ "АНК" Башнефть ".
У прес-службі "Газпром нафти" повідомили, що операція поки не закрита, але можливість придбання частки розглядається. "У разі прийняття позитивного рішення витрати на придбання частки будуть незначні, надалі компанія" Розвиток регіонів "може використовуватися у господарській діяльності групи" Газпром нафта ".
Лукойл і "Газпром нафта" оголосили про намір створити СП "Розвиток регіонів" у середині 2007 р. Офіційно підприємство було зареєстровано у грудні того ж року.