ua en ru

"Ліверпуль" принизив "Арсенал", ""Наполі" впорався з "Міланом", а "Реал" виграв дербі

Субота почалася з розгрому "Арсеналу", чим скористався "Челсі", який здолав завдяки хет-трику Едена Азара "Ньюкасл" і змінив "канонірів" на вершині. "Реал" відсвяткував домашню перемогу над "Вільяреалом" і зрівнявся за очками з "Атлетіко", який зазнав сенсаційної поразки в Альмерії. Дубль Гонсало Ігуаїна у другому таймі забезпечив "Наполі" вольову перемогу над "Міланом", а "Фіорентина" на своєму полі обіграла "Аталанту". Перший гол Філіпа Лама за три роки допоміг "Баварії" перемогти на виїзді "Нюрнберг", тоді як "Боруссія" з рахунком 5:1 розгромила "Вердер"

Субота почалася з розгрому "Арсеналу", чим скористався "Челсі", який здолав завдяки хет-трику Едена Азара "Ньюкасл" і змінив "канонірів" на вершині. "Реал" відсвяткував домашню перемогу над "Вільяреалом" і зрівнявся за очками з "Атлетіко", який зазнав сенсаційної поразки в Альмерії. Дубль Гонсало Ігуаїна у другому таймі забезпечив "Наполі" вольову перемогу над "Міланом", а "Фіорентина" на своєму полі обіграла "Аталанту". Перший гол Філіпа Лама за три роки допоміг "Баварії" перемогти на виїзді "Нюрнберг", тоді як "Боруссія" з рахунком 5:1 розгромила "Вердер"

Англія

Доля поєдинку на "Енфілді" була вирішена в перші 20 хвилин, за які гості пропустили чотири м'ячі. Почалося все з гола Мартіна Шкртела, який вразив ціль коліном після подачі Стівена Джеррарда зі штрафного вже на першій хвилині. На 10-й хвилині екс-захисник "Зеніту" подвоїв результат, відправивши м'яч у сітку головою після навісу капітана мерсисайдців з кутового. Потім Рахім Стерлінг замкнув простріл Луїса Суареса і довів справу до розгрому, а четвертий гол забив Деніел Старрідж.

На 52-й хвилині Стерлінг оформив дубль, проте "каноніри" без гола з поля все ж не пішли. Джеррард сфолив у штрафному на Алекса Окслейд-Чемберлена, і Мікель Артета реалізував пенальті.

"Челсі", натхненний осічкою конкурента, з рахунком 3:0 розгромив у Лондоні "Ньюкасл", причому всі три голи забив Еден Азар. У перших двох випадках бельгійцю ассистували Браніслав Іванович та Самюель Ето'О, а третій м'яч він провів з пенальті. "Манчестер Сіті" також мав шанс обійти "канонірів", проте на виїзді зіграв по нулях з "Норвічем".

В інших суботніх матчах "Халл", провівши більшу частину зустрічі в більшості, з рахунком 2:0 здолав "Сандерленд", "Вест Хем" з аналогічним результатом взяв в Бірмінгемі верх над "Астон Віллою", а "Крістал Пелес" був сильнішим за "Вест Бромвіча". Нарешті, "Саутгемптон", двічі лідируючи в рахунку, поділив очки з "Стоком" - 2:2. А завершився день перемогою "Суонсі" над "Кардиффом" у валлійському дербі - 3:0.

Іспанія

Гарет Бейл, який здорово зіграв у відборі, вивів "Реал" вперед ще в дебюті, після чого видав результативну передачу Каріму Бензема. Маріо Гаспар незадовго до перерви скоротив різницю в рахунку, а в середині другого тайму команди обмінялися голами Хесе, забивший третій м'яч у трьох матчах, і Джовані дос Сантоса. Останнє слово залишилося за Бензема, який за 15 хвилин до кінця довів до розуму стрімку контратаку.

"Атлетіко" до початку свого матчу з "Альмерією" вже знав результат поєдинку на "Сантьяго Бернабеу", але, як не старався, відновити триочковий гандикап не зумів. Небезпечних моментів суперники створили небагато, а в кінцівці більше пощастило господарям. Для початку Даніель Арансубия "проспав" навіс Верси, після якого м'яч, не без допомоги вітру, прошмигнув у сітку, а потім збив Сунди Сонго і, заробивши червону картку, подарував "Альмерії" пенальті. У ворота гостей був змушений стати Габі, проте Версія легко розвів "голкіпера мимоволі" і м'яч по різних кутах - 2:0.

Почалася субота з переконливої перемоги "Валенсії" над "Бетісом" - 5:0. Герой недавнього матчу з "Барселоною" Пабло Алькасер відзначився дублем, посприявши черговому безропотній поразці суперника "Рубіна" по 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА.

Відставання "Бетіса" від передостаннього місця збільшилася до шести очок, оскільки "Райо Вальєкано" на своєму полі взяв верх над "Малагою" - 4:1. Нарешті, "Еспаньол" ще в п'ятницю з мінімальним рахунком здолав "Гранаду".

Німеччина

"Баварія" відкрила рахунок на 18-й хвилині, коли свій 11-й гол у поточному чемпіонаті Німеччини провів Маріо Манджукіч. Остаточний результат на табло у другому таймі встановив капітан мюнхенців Філіп Лам, який не забивав більше трьох років.

"Боруссія" тим часом з рахунком 5:1 розгромила в Бремені "Вердер". Роберт Левандовскі і Генріх Мхітарян забили по голу в кожному з таймів, а перед тим як вони почали оформляти дублі відзначився Мануель Фрідріх, чия гармата мовчала з січня 2012 року. Господарі в кінцівці розмочили рахунок зусиллями дебютанта Левента Айчичека. Бременці не набирали таку малу кількість очок за підсумками 20 турів з сезону 1974/75.

Відкрився тур у п'ятницю, коли "Байєр" відсвяткував мінімальну гостьову перемогу над менхенгладбахською "Боруссією". Третю поразку "Боруссії" в 2014 році поспіль визначив гол Сон Хин Міна в середині другого тайму.

У дербі двох "Айнтрахтів" франкфуртці забили три м'ячі одноклубникам з Брауншвейга, а "Вольфсбург" з аналогічним рахунком 3:0 розгромив "Майнц". Нарешті, "Фрайбург" і "Хоффенхайм" розійшлися миром - очко гостям приніс гол Антоні Модеста в кінцівці.

Італія

Дебютувавший у "Мілані" Адель Таарабт вже на восьмій хвилині вивів "Мілан" уперед. Марокканець, права на якого належать "Куїнс Парк Рейнджерс" змістився з лівого флангу і закрутив м'яч у дальній нижній кут з лінії штрафної.

Господарі, щоправда, викидати білий прапор не поспішали. Гекхан Інлер всього три хвилини потому відновив паритет, а на 11-й хвилині другого тайму знайшов передачею Гонсало Ігуаїна, який вразив ворота Крістіана Абб'яті головою. Наприкінці другої половини аргентинський форвард оформив дубль і встановив остаточний результат на табло - 3:1.

В трьох очках позаду "Наполі" розташувалася "Фіорентина", яка з рахунком 2:0 здолала "Аталанту". Йосип Ілічіч на 16-й хвилині відправив м'яч у сітку зі штрафного, хоча інтрига жила ще довго. Доля зустрічі перестала викликати сумніви тільки після видалення бергамців Луки Чигаріні і Рафала Вольські.

Нарешті, "Удінезе" з рахунком 3:0 розгромив у Удіне "К'єво". У другому таймі голами у ворота сімнадцятої команди чемпіонату відзначилися Антоніо Ді Натале, Бруну Фернандеш і Баду.

Використані матеріали УЄФА