ua en ru

"Кримський Титан" відновив виробництво амофосу після піврічного простою

ПрАТ "Кримський Титан", що входить до групи компаній Group DF, відновило виробництво амофосу.

ПрАТ "Кримський Титан", що входить до групи компаній Group DF, відновило виробництво амофосу. Про це йдеться в прес-релізі Group DF.

"Робота цеху "Амофос" відновлена ​​після піврічного простою. Цех виведений на повну потужність - 9 тис. тонн амофосу на місяць", - повідомив голова правління ПрАТ "Кримський Титан" Сергій Косенко.

Виробництво амофосу було зупинено у грудні 2012 р. через сезонного падіння попиту на цей вид добрив, а також у зв'язку із зростанням собівартості продукції. За словами Косенко, висока вартість імпортованого з Сирії фосфорита не дозволяла продукції "Кримського Титану" ефективно конкурувати з російськими виробниками, що мають доступ до більш дешевого російській сировині.

"Тому, для зниження собівартості продукції ми перейшли на постачання фосфоритів з Алжиру, - повідомив Косенко. - Нам вдалося підписати контракти на постачання сировини з новими постачальниками. Правда нову сировину вимагає більш складної переробки, і нам довелося адаптувати режими роботи на всіх технологічних етапах виробництва . Нам це вдалося без особливих складнощів".
Амофос (моноамонійфосфат) - високоефективне, гранульоване азотно-фосфорне добриво. Необхідний для його виробництва фосфорит українські виробники мінеральних добрив змушені імпортувати через відсутність вітчизняної сировини.

За даними Group DF в 2012 р. український ринок спожив 215 тис. тонн амофосу. Аналітики Group DF прогнозують, що до 2020 р. український ринок зросте майже вдвічі і зможе споживати до 420 тис. тонн. амофосу. Місткість світового ринку амофосу в 2012 р. склала близько 24 млн. тонн.

Читайте також: "Кримський Титан" у 2012 р. перерахував до держбюджету України 152,17 млн грн за оренду підприємств

Group DF - диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений в 11 країнах Європи та Азії. Основні напрямки діяльності Групи - азотний, титановий, газовий і банківський бізнеси. Зокрема, Group DF - один з найбільших інвесторів в хімічну промисловість та енергетику на території Східної Європи. Група також розвиває компанії в сферах сільського господарства, медіа, виробництва кальцинованої соди, енергетичної інфраструктури та нерухомості.