ua en ru

"Київжитлоспецексплуатація" розпреділяє 75% платежів не за профільним видом діяльності, - АМКУ

КП "Київжитлоспецексплуатація" 75% платежів за розміщення телекомунікаційних мереж розподіляє за напрямками не пов'язаними з цим видом діяльності. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник голови Антимонопольного комітету України Рафаель Кузьмін.

"Як встановив АМКУ лише 25% від суми отриманої КП "Київжтьлоспецексплуатації, " спрямовуються на відшкодування витрат на отриманні відповідних мереж, а інші 75% розподіляються за іншими напрямками, не пов'язаними з цією діяльністю, ...при цьому під час визначення тарифу, не враховується чи користуються жителі послугами чи ні", - заявив Кузьмін.
За його словами такі дії можуть призвести до встановлення економічно необґрунтованих тарифів на розміщення телекомунікаційних мереж у житлових і не житлових будинках комунальної власності столиці. Між тим, як передбачено законом України про антимонопольний комітет України, органи влади, місцевого самоврядування, адміністративно-господарського управління та контролю мають погоджувати з АМКУ проекти норм правових актів та інших рішень, які можуть вплинути на конкуренцію. А рішення КМДА від 14 липня 2011 р. № 378/5765 дозволило КП "Київжитлоспецексплуатації" здійснювати моніторинг та координацію розміщення суб'єктів господарювання телекомунікаційних мереж у житлових та нежитлових будівлях. Найближчим часом АКМУ чекає від КМДА реакції щодо свого рішення.