ua en ru

"Київтрансгаз" знизив тиск газу на ТЕЦ-6 та ТЕЦ-5 "Київенерго"

УМГ "Київтрансгаз" знизив тиск газу для ТЕЦ-6 та ТЕЦ-5 АК "Київенерго". Станом на 30 листопада тиск газу по ТЕЦ-6 знизився на 46%, по ТЕЦ-5 - на 22,5%, повідомляє прес-служба "Київенерго".

Внаслідок падіння тиску газу виробництво електричної енергії на ТЕЦ-5 знизилося з 440 мВт до 300 мВт/год, на ТЕЦ-6 - з 440 мВт до 320 мВт/год. При втраті електричного навантаження на теплоелектроцентралях вимушено знизилися і показники виробленої теплової енергії. Таким чином, температура теплоносія на ТЕЦ-5 вже знизилася до 48 ˚С, по ТЕЦ-6 - до 58˚С проти нормативних 74 ˚С, які мають бути згідно із температурним графіком за нинішньої температури повітря.
"Обмеження газопостачання обумовлено заборгованістю енергокомпанії за спожитий газ. Несплата споживачами АК «Київенерго» боргів за спожиту теплову та електричну енергію, а також невідшкодування КМДА різниці в тарифах на тепло призвели до обмеження газу на ТЕЦ. Так, наразі борг КМДА перед Київенерго (різниця в тарифах) складає 1,1 млрд грн. При цьому борг енергокомпанії за природний газ становить вже також більше 1 млрд грн. Як тільки буде вирішено питання щодо погашення боргу по компенсації, робота ТЕЦ стабілізується", - йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, загальний борг всіх споживачів Київенерго становить 1,8 млрд грн, з яких 0,8 млрд грн - борги за теплову енергію, 1 млрд грн - за електричну.