ua en ru

"Київенерго" в 2011 р. витратить на ремонт ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 23 млн грн

"Київенерго" в 2011 р. витратить на ремонт ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 понад 23 млн грн. Про це повідомив перший заступник технічного директора - головний інженер ПАТ "Київенерго" Юрій Гладишев, передає прес-служба компанії.
"Вартість ремонтів енергоблоків і котлів на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 в 2011 р. складає понад 23 млн грн. Виконані ремонтні роботи енергоблоків дозволять компанії належним чином підготувати обладнання станцій до опалювального сезону і забезпечити його надійну роботу в зимовий період. Загалом ремонт енергоблоків дасть істотну економію експлуатаційних витрат в майбутньому", - заявив Гладишев.
Крім того, згідно повідомленню, "Київенерго" завершило ремонт 2-х енергоблоків з 4-х на ТЕЦ-5. Ремонт енергоблоку №1 на ТЕЦ-5 тривав майже місяць. Ремонтні роботи полягали в заміні старого регулятора живлення котла на новий, відновленні допоміжного устаткування енергоблоку, усуненні дефектів, набутих в результаті інтенсивної експлуатації під час опалювального періоду, і вдосконаленню всієї конструкції котла.
Перед тим, в квітні, компанія здійснила ремонт енергоблоку №4. Таким чином, на сьогоднішній день до нового опалювального сезону готові 2 енергоблоки з 4-х на ТЕЦ-5. Ремонт решти енергоблоків і пікових водогрійних котлів на ТЕЦ-5 відбуватиметься відповідно до графіка протягом липня-вересня. Крім того, в червні ПАТ "Київенерго" почала ремонт енергоблоку №1 на ТЕЦ-6.
Нагадаємо, що згідно діючої нормативно-технічної документації, поточні і середні ремонти на ТЕЦ проводяться щорічно. Капітальні ремонти на блоках 100 МВт відбуваються кожні 5 років, а на блоках 250 МВт - 1 раз на чотири роки.