ua en ru

"Київенерго" просить Кабмін про додаткові 100 тис. т мазуту

"Київенерго" проводить активні переговори з Кабінетом міністрів про виділення додаткових 100 тис. т мазуту. Про це журналістам заявив голова постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Олександр Клюс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Київенерго" активно працює з Кабінетом міністрів, щоб додатково місто Київ отримало 100 тис т. мазуту до тих 52 тис., які вже є в наявності. І це нам дозволить, при повній відсутності газової складової, 20 днів при лютих морозах винятково за рахунок цього опалювати житлові будинки. Це страховий, як кажуть, ресурс", - заявив Клюс.

Нагадаємо, як заявив вчора віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, Україна буде заміщати газ мазутом.

Як повідомлялося, Київ проводить експрес-обстеження 18 газових котелень з метою вивчення їх реального технічного стану, а також можливості переведення їх на використання альтернативних видів палива.