ua en ru

Україна буде заміщувати газ мазутом, - Гройсман

Віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман заявляє, що Україна буде заміщувати газ мазутом.

мВіце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман заявляє, що Україна буде заміщувати газ мазутом. Про це Гройсман повідомив в ході брифінгу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"По газу прийнято рішення нарощувати обсяги заміни певної частини дефіциту газу в мазуті - це як альтернативний вид палива", - заявив Гройсман.

"Сьогодні проводяться повні розрахунки, скільки нам потрібно буде ресурсу для того, щоб його купити. Відповідно, ще частина дефіциту газу, який є, "Нафтогазом" та Міненерго буде регулюватися шляхом скорочення вживання", - додав він.

Нагадаємо, з 16 червня 2014 р. Росія припинила постачати газ Україні з-за боргів. Україна накопичила у ПСГ на 20 вересня 2014 р. 16,4 млрд. куб. м газу. Проте для нормального проходження зими, як повідомляє українська влада, необхідна наявність 21-22 млрд. куб. м.