ua en ru

"Київенерго" витратила в 2010 р. на ремонт ТЕЦ 40 млн грн

АК "Київенерго" витратила майже 40 млн грн власних коштів на ремонти обладнання теплоелектроцентралей (ТЕЦ) у 2010 р. Наразі компанія завершує ремонти енергоблоків та водогрійних котлів ТЕЦ до роботи в осінньо-зимовий період, повідомляє Департамент корпоративних комунікацій АК "Київенерго".

Згідно з повідомленням, станом на 13 вересня 2010 р. відремонтовано 4 із 6 енергоблоків, 8 із 10 водогрійних котлів.

Зокрема на ТЕЦ-5 Київенерго було проведено середні ремонти енергоблоків №2 та №4, а також капітальний ремонт енергоблоку №3. Усі водогрійні котли перебували в поточному ремонті. На ТЕЦ-6 "Київенерго" проводився поточний ремонт енергоблоку №1, а також капітальні ремонти водогрійних котлів №1 та №4, інші знаходилися в поточному ремонті.

"Обов'язкові циклічні ремонти - один із чинників високої надійності роботи обладнання ТЕЦ "Київенерго". В останні два роки ми помітно покращили якість проведення робіт та значно підвищили обсяг понадтипових ремонтів. Загалом 58 агрегатів електростанцій та теплових мереж Київенерго, які є одними з основних в схемі теплопостачання міста, вже повністю готові до зими. Тому ми впевнені, що до нового опалювального сезону будемо підготовлені вчасно", - розповів технічний директор АК "Київенерго" Олександр Зайцев.

Наразі завершується поточний ремонт енергоблоку №1 на ТЕЦ-5 та середній ремонт енергоблоку №2 на ТЕЦ-6. Ремонтні роботи йдуть за планом та завершаться 23 та 27 вересня 2010 р. відповідно.

Нагадаємо, АК "Київенерго" перерахувала 1 млрд 444,774 млн грн ДК "Газ України" як розрахунки за спожитий газ.