ua en ru

"Київенерго" звернулося до правоохоронних органів з приводу пошкодження обладнання, що призвело до відключення двох ЛЕП 110 кВ

АК "Київенерго" звернулася до правоохоронних органів столиці з приводу зловмисного пошкодження обладнання компанії, що призвело до відключення двох ліній електропередачі 110 кВ. Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

Нагадаємо, пошкодження сталося 22 червня о 19:13. В результаті відключення без світла залишились 239 житлових будинків по вул. Героїв Дніпра, Героїв Сталінграду, Кондратюка, Озерна, Прирічна, Полярна, а також по Мінському шосе. Аварійна бригада "Київенерго" за 3,5 години здійснила роботи з переключення об'єктів, що залишилися без електрики, на інші джерела живлення. О 22:40 усім побутовим споживачам було відновлено електропостачання. Споживачі особливих категорій, наприклад, Дитяча обласна лікарня, на час ліквідації пошкодження були автоматично переключені на резервні джерела живлення. Роботи з ліквідації пошкодження ще тривають, але вони не позначаться на якості енергопостачання споживачів.

"Неозброєним оком помітні навмисні пошкодження лінії електропередач компанії, а саме - захисного обладнання. Відключення, що сталося внаслідок цього, є не тільки некомфортним для мешканців, але й завдало значних збитків компанії. Через це ми одразу звернулися до правоохоронних органів", - прокоментував заступник технічного директора - головний інженер АК "Київенерго" Юрій Гладишев.