ua en ru

"Інтерпайп" підписав угоду про реструктуризацію кредитів на 887 млн дол

"Трубно-колісна компанія Інтерпайп" (підконтрольна бізнесменові Віктору Пінчуку) підписала угоду про реструктуризації кредитного портфеля на суму 887 млн дол., повідомляє прес-служба компанії.
Згідно з повідомленням, умови угоди передбачають виплату основної суми реструктуризованого боргу до 2017 р. В рамках реструктуризації банки надають додаткове фінансування компанії в розмірі 136 млн дол. на реалізацію інвестиційної програми. Крім того, акціонери ІНТЕРПАЙП здійснили збільшення статутного капіталу компанії на 65 млн дол. "Інтерпайп" також отримує можливість залучати додаткове фінансування робочого капіталу і, в той же час, бере на себе ряд обмежень в операційній та інвестиційної діяльності до моменту, поки рівень боргу не досягне обумовлених параметрів.
Компанія також підкреслила, що новий завод "Дніпросталь" знаходиться у фазі випробувань, і запуск підприємства відбудеться в 2012 р.
"Введення в експлуатацію нового виробництва дозволить компанії зменшити залежність від зовнішніх постачальників - забезпечити себе на 80% сталевий заготівлею власного виробництва для безшовних труб і на 100% заготівлею для залізничних коліс, - відзначає генеральний директор "Інтерпайпу" Олександр Киричко. - З запуском "Дніпросталі" компанія завершить формування вертикально-інтегрованої структури: від заготівлі та переробки металобрухту через виплавку сталі і виробництво труб і залізничних коліс до обслуговування клієнтів на ключових ринках".