ua en ru

"Інтерпайп" має намір інвестувати 30 млн дол. у збір і первинну переробку брухту

Компанія "Інтерпайп" має намір збільшити переробляючі потужності ВАТ "Дніпропетровський втормет", а також розширити мережу збору і первинної переробки брухту в регіонах України для забезпечення сировиною електросталеплавильного заводу "Дніпросталь". Про це заявив генеральний директор компанії Олександр Киричко, передає кореспондент РБК-Україна з посиланням на прес-службу "Інтерпайпу"

"Ми реалізуємо два проекти. Перший проект - це інвестиції в збільшення переробляючих потужностей "Дніпропетровського втормету". Цей проект завершений. Він обійшовся нам в 8,5 млн дол. І на сьогоднішній день потужності "Дніпропетровського втормету" відповідають щодо переробки брухту повністю потужностям нового заводу. Другий проект, який ми робимо, - це розширення нашої власної мережі збору і первинної переробки брухту в різних регіонах України. Він у стадії реалізації. Загальна оцінка інвестицій - близько 30 млн дол. Він зараз реалізується і має бути завершений в першій половині 2012 року", - проінформував Киричко.

Серед регіонів, в яких будуть відкриті майданчики зі збору і первинної переробки брухту, гендиректор "Інтерпайпу" відзначив: "Ті регіони, де багато брухту". "Сьогодні ми в Дніпропетровську і Луганську. Я думаю, що це буде Харків. Я думаю, що це буде Одеса. Я думаю, що це буде Київ. Я думаю, що це буде Житомир, Вінниця, Полтава і Суми", - сказав він.