ua en ru

"Інтер РАО ЄЕС" і Fortum підписали меморандум щодо співпраці в сфері електроенергетики

ВАТ "Інтер РАО ЄЕС" і енергетичний концерн Fortum Oyj підписали меморандум про наміри щодо співробітництва в сфері електроенергетики, говориться в спільному повідомленні компаній, передає РБК. Меморандум спрямований на спільне вивчення комерційних та інвестиційних можливостей в Росії і за кордоном.
Спеціальна робоча група, яка буде створена протягом місяця, на постійній основі займеться вивченням можливої співпраці компаній в цих галузях, аналізом передового світового досвіду в галузі поновлюваних джерел енергії, енергозбереження та інновацій. Крім того, робоча група буде вивчати російське і міжнародне нормативне регулювання з метою розвитку об'єктивної та передбачуваною нормативно-правової бази в рамках енергодіалогу Росія-ЄС.
ВАТ "Інтер РАО ЄЕС" - електроенергетична корпорація, що займається експортом-імпортом електроенергії і контролює ряд генеруючих і розподільних енергетичних активів у Росії і за кордоном. Сумарна встановлена потужність електростанцій, що перебувають у власності і під управлінням "Інтер РАО ЄЕС", складає близько 18 тис. МВт. Власниками мажоритарного пакету "Інтер РАО" (57,3% акцій) є державна корпорація "Росатом" і підконтрольне їй ВАТ "Концерн "Енергоатом", решта акцій належить міноритаріям. Чистий збиток "Інтер РАО ЄЕС" за російськими стандартами бухгалтерського обліку (РСБО) в 2009 р. склав 1,25 млрд руб. проти чистого прибутку в 2008 р. у розмірі 1,13 млрд руб.
Fortum - енергетична компанія Європи із загальною встановленою потужністю більше 13 ГВт, представлена у 8 країнах. Бізнес компанії сфокусований на Скандинавії, Росії і країнах Балтійського регіону. Діяльність компанії покриває виробництво, розподіл і продаж електричної і теплової енергії, а також управління теплоелектростанціями.