ua en ru

"Холдинг Т і С" продає всі потужності групі Lauffer

Власники компанії "Т і С" підприємці Володимир Слабовський і Михайло Табачник (брат міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника) уклали угоду з продажу активів групі Lauffer, яку учасники ринку пов'язують з народним депутатом Олександром Лещинським (Партія регіонів). Про це повідомило виданню "Комерсант-Україна" джерело, знайоме з ходом переговорів.

За його словами, угода буде закрита до 27 квітня. "Юридичне оформлення покупки займає багато часу, оскільки власниками стануть кілька компаній",- розповів співрозмовник видання. Про переговори бізнесменів відомо та іншим учасникам ринку. "Холдинг почав шукати покупця в кінці минулого року і досить швидко домовився з Lauffer. За нашою інформацією, угода була укладена за вигідною для продавців ціною",- говорить менеджер одного з виробників на правах анонімності.

Сума угоди не розкривається, але учасники ринку оцінюють її в діапазоні від 50 млн дол. до 80 млн дол. За словами джерела, близького до переговорів, цінова пропозиція Lauffer перебила пропозиції інших холдингів, які цікавилися покупкою. Отримати коментарі Lauffer вчора не вдалося. В "Т і С" від коментарів відмовилися.

"Холдинг Т і С" (ТМ "Булкін", "Топтига") за підсумками минулого року зайняв четверте місце за обсягом виробництва хлібної продукції в Україні (ринкова частка 7%, потужності - 380 т у добу). Володіє контрольними пакетами акцій компаній "Кримхліб", "Одеський коровай", зернопереробного підприємства "Сімферопольський КХП".

Lauffer торік почала активно скуповувати підприємства - за даними учасників ринку, група пропонувала продати активи майже всім великим заводам і холдингам. Базовий актив групи - компанія "Донбасхліб", яка займала в минулому році третє місце в Україні за обсягами виробництва хлібобулочних виробів. На початку вересня 2011 р. до групи увійшов один із провідних дніпропетровських виробників - компанія "Хліб", в листопаді 2011 р. - луганський "Коровай", а в січні - харківський хлібокомбінат "Салтівський". За оцінками експертів, група вже стала найбільшим виробником хлібної продукції в країні з часткою близько 20%.