ua en ru

"Гео Альянс" планує провести IPO на Варшавській фондовій біржі

Нафтогазова компанія "Гео Альянс" Віктора Пінчука планує провести IPO на Варшавській фондовій біржі, пише «Комерсант-Україна». Розміщення може відбутися в кінці поточного-початку наступного року. Ця компанія володіє 16 ліцензіями на видобуток нафти і газу і є п'ятим за величиною видобувачем вуглеводнів в Україні. Кон'юнктура ринку зараз сприятлива для компаній нафтогазового сектору, і в ході розміщення капіталізація "Гео Альянсу" може скласти від 700 млн до 800 млн дол.
Організаторами розміщення виступають інвесткомпанія Concorde Capital і UniCredit CA IB. Джерело, близьке до угоди, зазначило, що обсяг розміщення буде визначений наприкінці листопада.
Учасники ринку пов'язують "Гео Альянс" з основним власником EastOne Group Віктором Пінчуком. Але в прес-службі компанії підтвердити або спростувати це відмовляються. Тим не менш генеральним директором "Гео Альянсу" з 2008 р. є Леонід Пєтухов, який раніше відповідав у EastOne за інвестиції в нафтогазову галузь.
У прес-службі Міністерства охорони навколишнього природного середовища повідомили, що "Гео Альянс" управляє сім'ю діючими свердловинами на чотирьох родовищах, одна свердловина зараз знаходиться в стадії буріння, а також має 16 ліцензій на розробку в Луганській, Харківській, Сумській, Полтавській та Чернівецькій обл . Її запаси оцінюються в 175 млн бар. нафтового еквівалента. Крім того, компанія володіє 49 км трубопроводу, що з'єднує видобувні свердловини з сепараційними установками і з національною газотранспортною мережею, а також сховищами газового конденсату.
За даними компанії, "Гео Альянс" видобула 66,4 млн куб. м газу, ставши п'ятим за величиною видобувачем в країні (після "Укргазвидобування", "Укрнафти", "Чорноморнафтогазу" і ПГНК). Дохід компанії в 2009 р. склав 36,6 млн дол., EBITDA - 24,4 млн дол.