ua en ru

"Газпром" переніс введення передоплати за постачання газу для України на 16 червня

ВАТ "Газпром" перенесло введення передоплати за постачання газу для України на 16 червня 2014 р.

ВАТ "Газпром" перенесло введення передоплати за постачання газу для України на 16 червня 2014 р. Про це журналістам заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер (на фото), передає НТВ.

"За результатами консультації, яка відбулася, російська сторона зробила крок назустріч, і щоб продовжити переговори, які останнім часом велися досить інтенсивно, прийняла рішення, що режим передоплати переноситься на понеділок на 10 годину ранку", - розповів Міллер за підсумками переговорів з єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером.

Раніше "Газпром" переніс режим передоплати за газ для України на 9 червня.

Нагадаємо, вчора у Брюсселі (Бельгія) відбулася чергова зустріч між представниками України, Російської Федерації та Єврокомісії з питань енергетики. Як зазначили в Міненерговугілля України, в ході переговорів сторони намагаються досягти вирішення газового питання, зокрема, домогтися встановлення економічно обґрунтованої ціни на російський газ для України в розмірі 268,5 дол. за 1 тис. куб. м газу.

Згідно із заявою єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера, питання про ціну на газ для України потребує обговорення ще протягом декількох днів.

Сьогодні, 11 червня, у Брюсселі відбудуться чергові газові переговори між Україною, Росією та ЄС.

Як повідомлялося, борг України за російський газ, за даними міністра енергетики РФ Олександра Новака, складає 2 млрд дол. У суму боргу входить заборгованість за листопад-грудень 2013 р. і частково виплата за квітень-травень 2014 р.