ua en ru

"Газпром" може призупинити реалізацію газового проекту в Нігерії вартістю 2,5 млрд дол

"Газпром", який розглядав Нігерію як один із стратегічних напрямів бізнесу, може призупинити реалізацію проекту в цій країні. Як повідомляють джерела, рішення російської монополії обумовлено тим, що в країні досі не прийнятий закон, що регулює нафтогазову галузь.

Про те, що "Газпром" може призупинити свій проект в Нігерії, повідомляє нігерійська This Day Newspaper з посиланням на джерела, знайомі з угодою. За їх словами, "Газпром" і державна компанія Nigerian National Petroleum Corp. (NNPC) ще не досягли остаточної угоди про терміни початку видобутку, яка спочатку була запланована на 2015 р. Є підозра, що російська компанія відклала проект у зв'язку з відсутністю чітких правил". У самому "Газпромі", втім, цю інформацію спростували.

В 2008 р. "Газпром" і NNPC підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає реалізацію спільних проектів у сфері геологорозвідки, видобутку й транспортування вуглеводнів. У червні 2009 р. сторони уклали угоду про створення СП, що передбачає інвестиції в проект у розмірі 2,5 млрд дол. У минулому році в "Газпромі" заявляли, що інвестування почнеться після проведення в країні загальних виборів і прийняття закону про нафту.

Зазначимо, в Нігерії зосереджено більше третини всіх запасів газу Африки - це близько 5,2 трлн куб. м. Крім того, за оцінками Нігерії, нерозвідані ресурси газу становлять ще близько 17 трлн куб. м. Зараз в країні видобувається близько 33,6 млрд куб. м газу.