ua en ru

"Формула-1" на воді в Україні буде проводитися виключно на кошти спонсорів, - Київська ОДА

У рамках підготовки до проведення чемпіонату світу "Формули-1" на воді заплановано ряд заходів, багато з яких вжепроведено. Про це в ході виїзного засідання заявив радник голови Київської обласної державної адміністрації, заступник голови комітету з підготовки чемпіонату світу української "Формули-1" на воді Олег Шумаєв, передає кореспондент РБК-Україна.
"Зараз готується набережна, а також прокладання нових доріг. Вже висаджено понад 1,5 тис. дерев, також планується висадити 2,5 тис. дерев та 25 тис. квітів, побудувати дитячий майданчик. За час проходження чемпіонату будуть побудовані трибуни, а також встановлені монітори, на яких можна буде побачити трансляцію чемпіонату у Вишгороді і на Майдані ", - сказав О.Шумаєв.
Він зазначив, що за останній тиждень представники міжнародних федерацій приїжджали подивитися, як проходить підготовка до чемпіонату.
О.Шумаєв додав, що фінансування "Формули-1" буде проводитися виключно за рахунок спонсорів, жодної копійки з бюджету виділено не буде: "Зараз ведуться переговори з однією телекомунікаційної китайською компанією, одним із меценатів виступає Coca-Cola, а також з 25 компаніями ще додатково ведуться переговори ".