ua en ru

"Фінансування озброєння військової техніки до конца 2012 р. буде збільшене в 3 рази - до 2,39 млрд грн", - Міноборони

Фінансування програми озброєння військової техніки до конца 2012 р. буде збільшене в 3 рази порівняно з 2011 р. - до 2,39 млрд грн. Про це під час брифінгу заявив заступник міністра оборони України, керівник апарату Володимир Можаровський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього року уряд знайшов можливість збільшення фінансування програм ОВТ (основних видів озброєння та військової техніки) до рівня 2,39 млрд грн. Зазначений ресурс, за рішенням міністра оборони, розподілено за такими головними напрямками: 1 млрд 479 млн грн - на розвиток ОВТ, зокрема: розроблення, модернізація, закупівля нового ОВТ в рамках ДТР ОВТ - 666,8 млн грн. До кінця поточного року на озброєння ЗСУ буде прийнято 11 зразків ОВТ, основними з яких є модернізований літак Су-27, модернізований бойовий вертоліт Мі-24, бронетранспортер БТР-4Є, радіолокаційна станція "Малахіт", високоточний 152-міліметровий керований постріл, автоматизований комплекс звукової розвідки вогневих позицій артилерії, автоматична гармата 30 мм ЗТМ-1, якою будуть оснащені бойові модулі українського виробництва. Постачання зазначених зразків планується розпочати у 2013 р.", - зазначив Можаровський.

Крім того, за його словами, ще 800 млн грн планується на фінансування одразу трьох оборонних програм.

"Планується 800 млн грн на фінансування трьох державних цільових оборонних програм ("Ан-70", "Корвет", "Сапсан") і розвиток ЄАСУ, іще 900 млн - на ремонт ОВТ", - додав Можаровський.

Раніше повідомлялося, що в 2012 р. Міноборони втричі збільшило фінансування на придбання нового озброєння - до 708 млн грн.