ua en ru

Міноборони втричі збільшило фінансування на придбання нового озброєння

Міністром оборони України було прийнято рішення в цьому році втричі збільшити фінансовий ресурс на оновлення озброєння і вдвічі на проведення ремонтів військової техніки. Про це на брифінгу заявив перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України віце-адмірал Ігор Кабаненко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністром оборони втричі вирішено збільшити фінансовий ресурс на оновлення озброєння і вдвічі на проведення ремонтів. При цьому фінансування було сконцентровано на ключових пріоритетних проектах - авіації і корабельному складі. Зазначене дозволило завантажити підприємства оборонно-промислового комплексу і стабільною роботою. Адже це тисячі робочих місць" , - сказав Кабаненко.

За його словами з початку року були відновлені 10 літаків, а до кінця року планується відновити ще 30.

У свою чергу начальник озброєння ЗСУ полковник Сергій Катляр повідомив РБК-Україна, що "сума на відновлення на даний час становить 708 млн грн ... що майже втричі більше, ніж було в 2010 році".

Крім того, Котляр зазначив, що пріоритетним у питанні фінансування є авіаційна галузь, на яку виділяється більше 50% згаданої суми: "Тобто, якщо ми беремо 708 млн грн, на відновлення техніки їх них виділяється 360 млн для повітряних сил".