ua en ru

"Евросеть" подала заявку на розміщення глобальних депозитарних розписок на LSE

"Евросеть" подала заявку на розміщення глобальних депозитарних розписок на Лондонській біржі. У ході розміщення планується додаткова емісія в розмірі близько 140 млн дол., необхідних на розвиток компанії, передає РБК daily.
Материнська компанія Euroset Holding NV оголосила про намір провести IPO на Лондонській фондовій біржі (LSE) і планує подати заявку до Управління з фінансового регулювання і нагляду Великобританії. Компанія має намір розмістити GDR в стандартному сегменті офіційного списку LSE і отримати допуск до торгів на регульованому ринку цінних паперів. Точне число пропонованих акцій буде визначено безпосередньо перед допуском.
Залучені кошти будуть використані для подальшого розвитку роздрібної мережі і загальнокорпоративних цілей. Alfa Capital Markets, Credit Suisse, Goldman Sachs International і "ВТБ Капітал" виступають в якості сумісних глобальних координаторів пропозиції і спільних менеджерів книги заявок.
За словами джерела, знайомого з планами акціонерів, підприємець Олександр Мамут може продати належні йому 50% плюс одна акція компанії, або менший пакет в залежності від попиту на акції.
"Евросеть" управляє загальнонаціональною роздрібною мережею, яка налічує на кінець 2010 р. 4367 точок продажів, з яких 4014 знаходяться на території Росії, 275 в Україні і 78 в Білорусії. Загальна торговельна площа становить приблизно 165 тис. кв. м, а число співробітників - близько 27 тис. чоловік. За підсумками 2010 р. консолідований виторг "Евросети" склав 61,907 млрд руб., показник EBITDA - 8,37 млрд руб., а чистий прибуток - 5,575 млрд руб. Рентабельність по EBITDA досягла 13,5%.