ua en ru

"Епіцентр" планує побудувати в Росії протягом десяти років близько 20 магазинів, інвестувавши в них 1,5 млрд дол., - джерело

Найбільша українська мережа гіпермаркетів будівельних матеріалів "Епіцентр" планує побудувати в Росії протягом десяти років близько 20 магазинів, інвестувавши в них близько 1,5 млрд дол. Загальна площа торгових точок складе 30-80 тис. кв. м. Про це "Комерсант-Україна" розповів один з менеджерів компанії на правах анонімності.

"Ми плануємо розвиватися самостійно - без локальних партнерів. Магазини будуть відкриті в Москві й містах-мільйонниках", - розповідає джерело. Офіційні коментарі в мережі не надали, пославшись на відсутність уповноважених осіб.

Водночас, в одній з російських консалтингових компаній виданню підтвердили, що отримали запит від "Епіцентру" на пошук майданчиків в районі МКАДу для будівництва торгового центру чи готового об'єкта для покупки. "Епіцентр" цікавиться ділянками близько 10 га, але готовий також розглядати варіанти від 45 тис. кв. м", - уточнює співрозмовник видання.

Зараз "Епіцентр" розглядає п'ять земельних ділянок в Москві, а будівництво першого гіпермаркету почнеться імовірно в лютому-березні 2014 р., стверджує джерело в "Епіцентрі". "Швидше не виходить - в Росії питання виділення землі й будівництва вирішуються довше, ніж в Україні", - пояснює джерело.

Перший магазин "Епіцентр" був відкритий в 2003 р. в Києві. На сьогоднішній день мережа об'єднує 41 гіпермаркет в Україні. Заявлений оборот "Епіцентру" в 2012 р. - 2,13 млрд дол. (+20,4%). Мережею володіє подружжя Олександр і Галина Герега.