ua en ru

"Енергоатом" спростовує інформацію про аварію на одній з українських АЕС

ДП НАЕК "Енергоатом" спростовує інформацію про аварію на одній з українських АЕС. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

"ДП НАЕК "Енергоатом" повідомляє, що інформація стосовно аварії на одній з українських АЕС, яку було розповсюджено в соціальних мережах Польщі та ретрансльовано українськими та закордонними ЗМІ, не має під собою жодних підстав. Десять енергоблоків українських АЕС працюють в штатному режимі, чотири знаходяться у плановому ремонті. Енергоблок №2 Запорізької АЕС до 1 серпня в резерві. Радіаційна, протипожежна та екологічна обстановка на промислових майданчиках АЕС в межах норми", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Південно-Українській АЕС виявлені пошкодження трьох паливних збірок

Державне підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" є оператором всіх діючих атомних електростанцій України. Відокремленими підрозділами НАЕК "Енергоатом" є чотири атомні станції - Запорізька, Рівненська, Південно-Українська та Хмельницька, а також "Атомпроектінжиніринг", "Атомремонтсервіс", "Науково-технічний центр", "Аварійно-технічний центр", "Атоменергомаш", "Атомкомплект", "Донузлавська ВЕС", "Укрэнергоэфективность", "Складське господарство" та "Управління справами".