ua en ru

"Енергоатом" обговорив з американською Westinghouse проект диверсифікації поставок ядерного палива на українські АЕС

НАЕК "Енергоатом" обговорив з американською компанією Westinghouse Electric проект диверсифікації поставок ядерного палива на українські атомні електростанції.

НАЕК "Енергоатом" обговорив з американською компанією Westinghouse Electric проект диверсифікації поставок ядерного палива на українські атомні електростанції. Про це повідомляє прес-служба НАЕК.

"Минулого тижня в Києві, президент ДП НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський і президент компанії Westinghouse Electric по ринкам Європи, Близького Сходу і Африки Ів Браше під час робочої зустрічі обговорили питання розширення співпраці та реалізацію поточних спільних проектів. В тому числі - проект диверсифікації поставок ядерного палива на українські АЕС", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, сторони обговорили впровадження ряду наукомістких заходів в рамках комплексної програми підвищення безпеки. Вона вимагає застосування нових експериментальних даних і досвіду інших ядерних держав, які експлуатують енергоблоки, аналогічні тим, що працюють на українських АЕС.

Під час зустрічі також йшлося про можливості обміну фахівцями, у першу чергу інженерно-технічного персоналу, що дозволить більш глибоко вникнути в технологію.

Нагадаємо, Westinghouse поставляє тепловиділяючі збірки на АЕС України в рамках політики диверсифікації постачальників ядерного палива. Відзначимо, що раніше "Енергоатом" закуповував ядерне паливо у Росії.