ua en ru

"Електротяжмаш" відвантажив турбогенератор для ТЕС "Аксу"

ДП завод "Електротяжмаш" відвантажив турбогенератор для ТЕС "Аксу" (Казахстан). Як повідомили РБК-Україна в прес-службі підприємства, це вже четвертий агрегат, виготовлений харківським заводом для ТЕС "Аксу" в рамках довгострокової програми модернізації станції, відповідно до якої потужність кожного блоку підвищується з 300 до 325 МВт.
Для транспортування надгабаритного вантажу на заводі задіяно спеціальний залізничний склад, що включає єдину в СНД двадцятиосну залізничну платформу, на яку поміщений 250-ти тонний статор генератора.
Цей потяг вирушив до Казахстану за спеціальним маршрутом та графіком.
Крім того, в даний час "Електротяжмаш" продовжує виготовлення п'ятого аналогічного турбогенератора для "Аксу".
За словами заступника директора "Електротяжмашу" із зовнішньоекономічної діяльності та маркетингу Сергія Шевченка, завод розраховує одержати замовлення на модернізацію решти трьох з восьми турбогенераторів на "Аксу".

ДП "Завод" Електротяжмаш" виготовляє турбогенератори для атомних і теплових електростанцій, гідрогенераторів і гідрогенераторів-двигунів для гідро-і гідроакумулюючих електростанцій. Спеціалізується на виробництві електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, бурових установок, екскаваторів та ін. Продукція "Електротяжмашу" експлуатується більше, ніж у 40 країнах світу. Обсяг виробництва в 2009 р. склав 811 млн грн.