ua en ru

"Динамо" розгромило "Говерлу", а "Таврія" і "Волинь" видали супернічию

Чотирма голами та двома вилученнями завершилася матчу між "Таврією" і "Волинню". А київське "Динамо" вдома забило три "сухих" голи "Говерлі".

Чотирма голами та двома вилученнями завершилася матчу між "Таврією" і "Волинню". А київське "Динамо" вдома забило три "сухих" голи "Говерлі".

Таврія - Волинь 2:2
Голи:
Назаренко, 60, Гомес, 89 - Мемешев, 10, Матей, 44

Незвично для себе «Таврія» з перших хвилин великими силами пішла вперед. Гості не дозволяли супернику наближатись до своїх воріт. Тому кримчани часто застосовували дальні удари. Після дуже небезпечної спроби Сергія Назаренка Віталій Неділько накрив м'яч, вибив його на чужу половину поля. Там Алессандро Селін виграв повітряну дуель та вивів сам на сам Редвана Мемешева - 0:1. Картина після цього на полі не змінилась. Знову володіла ініціативою сімферопольська команда, а моменти створювала луцька. Зокрема, вдалою вийшла рання заміна Віталія Кварцяного, який змінив Еріка Матуку на Флорентіна Матея. Румун спочатку примусив Маріна Любічіча сфолити на собі у штрафному майданчику. Але Дамір Кахріман зумів парирувати пенальті від Еріка Бікфалві.

Однак геройський вчинок сербського голкіпера змінився за кілька хвилин прикрою помилкою. Той же Матей пробивав по центру воріт штрафний метрів з 35-ти, але Кахріман не втримав м'яч у руках, і він зрадницьки закотився у сітку - 0:2. Практично одразу Бікфалві міг доводити рахунок до «великого», та це був не його день: шкіряна куля зачепила стійку та залишила межі поля. Одразу по перерві ще раз каркас зіграв за господарів, коли ще один свіжий гравець «Волині» Міхель Бабатунде ударом через себе влучив у поперечину. Потім вийшов на поле дебютант «Таврії» Лучіан Бурдужан і одразу нагадав про свої здібності. Він заробив штрафний, а Сергій Назаренко у притаманному стилі реалізував його - 1:2. Згодом з невеликим інтервалом по одному гравцю побачили другі жовті картки. Ті, хто забагато фолили, були вилучені, а саме Любічіч та Темур Парцванія. Вже у форматі «10 на 10» «Волинь» не реалізувала другий пенальті. Це Олександр Аксьонов збив Селіна, а Матей з 11-ти метрів пробив над поперечиною. На кілька хвилин через задимленість зустріч призупинялась, а одразу по тому господарі провели швидку комбінацію, і Назаренко вивів на ударну позицію Рубена Гомеса - 2:2. У компенсований час результат не змінився.

Динамо - Говерла 3:0
Голи
: Мбокані, 22, Ленс, 29, Сидорчук, 83

У складах суперників певні несподіванки були, але кардинальними ці перестановки назвати не можна. Після участі у грі за збірну України Олег Блохін залишив на лаві запасних Андрія Ярмоленка та Романа Безуса, а от Євген Хачеріді та Олег Гусєв вийшли на поле одразу. За «Говерлу» все ж таки не зміг вийти на поле Віталій Буяльський проти клуба, якому належить. Отже, після тривалої паузи отримав ігрову практику Дмитро Трухін. В'ячеслав Грозний не відійшов від принципу сміливого футболу навіть проти лідерів, і перший тайм проходив на зустрічних курсах, що для «Динамо» було своєрідною допомогою: такий хід зустрічі був їм вигідний.

Відкрито рахунок було у середині першої 45-хвилинки, коли після подачі кутового Хачеріді скинув м'яч головою на дальню стійку, звідки Д'ємерсі Мбокані без будь-яких перешкод переграв Олександра Надя і забив свій 7-й гол у Чемпіонаті України. Другого взяття воріт довго чекати не довелось, і діагональну передачу Юнеса Беланда у падінні заніс у сітку Джермейн Ленс - 2:0. Після перерви у складі ужгородців з'явився Армоні Іканде і одразу був близький до того, щоб скороти відставання. Олександр Шовковський виручив. Цей момент не був дуже показовим, але тепер великої ігрової переваги господарі вже не мали. Рахунок їх цілком задовольняв, а от чергова зустріч на євроарені, вочевидь, вже зайняла думки київських футболістів. Але було що доводити молодому Сергієві Сидорчуку, який обігрався з Мбокані і у дотик довів рахунок до «великого».

Нагадаємо, що раніше "Шахтар" розгромив "Севастополь", "Дніпро" розібрався з "Іллічівцем", а "Чорноморець" обіграв "Ворсклу" і "Зоря" і "Металург" розійшлися миром у Запоріжжі.

Використані матеріали УПЛ