ua en ru

"Динамо" обіграло в Криму "Севастополь"

Киевское "Динамо" воспользовалось осечкой конкурентов и вернулось в зону Лиги Чемпионов. Киевляне справились на выезде с "Севастополем".

Київське "Динамо" скористався осічкою конкурентів і повернулася в зону Ліги Чемпіонів. Кияни впоралися на виїзді з "Севастополем".

Севастополь - Динамо 1:2
Голи:
Караваєв, 45+4 - Ленс, 19, Мбокані, 70
Севастополь: Чуваєв, Федорів, Гвініанідзе, Новак, Міколюнас (Фарлей, 77), Дуляй, Віценець (Крамар, 79), Карноза, Караваєв, Кожанов (Причиненко, 67), Будковський
Динамо: Коваль, Гусєв, Хачеріді, Драгович, Макаренко, Вукоєвич, Сидорчук (Велозу, 46), Ярмоленко, Безус (Ідейє, 69), Ленс (Дуду, 86), Мбокані

агалом з кадрами в обох команд склалась типова ситуація для кінця року. З останніх втрат динамівців - Олександр Шовковський, Даніло Сілва, Лукман Аруна, Домагой Віда. Кримчани не дорахувались, окрім 3-х гравців, з якими клуб припинив співробітництво, також Ігоря Литовку, Олександра Ковпака, Сергія Кузнецова та інших. Втім, навіть за таких умов Олег Блохін та виконуючий обов'язки наставника «Севастополя» Сергій Коновалов змогли виставити далеко не резервні склади. Активний початок зустрічі обіцяв рівну гру, однак 3-хвилинний відрізок призвів до кількох провалів на половині поля господарів. Так, Джермейн Ленс не використав вихід сам на сам, Д'ємерсі Мбокані головою примусив Олега Чуваєва перевести м'яч від поперечини на кутовий. А його затяжний розіграш призвів до пасу капітана севастопольців Ігора Дуляя на суперника, і тепер Ленс вже не схибив - 0:1.

Сильний град змусив Юрія Можаровського на кілька хвилин перервати перший тайм, а потім відповідний час додати. І саме тоді «Севастополь» провів результативну комбінацію. Її розігнав і завершував першим ударом Дуляй, потім на добиванні з-за меж штрафного майданчика транзитом через кінчики пальців Максима Коваля влучив у стійку Артур Карноза, а з третьої спроби Олександр Караваєв вирівняв рахунок. Після перерви суперники могли вразити ворота один одного з однаковою ймовірністю. Ленс не переграв Чуваєва, вийшовши вдруге сам на сам. А після прострілу Дениса Кожанова на протилежній половині поля Євгеній Макаренко зрізав вже м'яч у стійку власних воріт. Але потім, поки Віталію Віценцю надавали допомогу за межами поля, ситуативну чисельну перевагу використали гості. Навіс від Огнєна Вкуоєвіча дозволив Мбокані головою забити переможний м'яч. Вдруге вийшовши вперед, «Динамо» не дало засумніватись у перемозі.

Нагадаємо, що раніше "Зоря" несподівано розгромила "Дніпро", а "Волинь" впоралася з "Металургом".

Використані матеріали УПЛ