ua en ru

"Дельта Банк" завершив операцію з придбання контрольного пакету акцій "Астра Банку"

Операція з придбання (опосередковано) мажоритарним акціонером АТ "Дельта Банк" Миколою Лагуном контрольного пакету акцій ПАТ "Астра Банк" була завершена сьогодні, 19 вересня 2013 р. Про це повідомляє прес-служба "Дельта Банку".

"На поточний момент отримані всі регуляторні узгодження, які були необхідні для завершення операції, - дозвіл Антимонопольного комітету України та дозвіл Національного банку України на придбання істотної участі", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що ПАТ "Астра Банк" увійде в банківську групу "Дельта", в яку також входять АТ "Дельта Банк", ПАТ "Кредитпромбанк" та АТ "Омега Банк".

Нагадаємо, Микола Лагун підписав угоду про купівлю "Астра Банку" за 83 млн євро в середині липня 2013 р.

"Астра Банк", за даними Нацбанку, на 1 квітня 2013 р. обіймав 81 місце за активами (1,85 млрд грн). Його регулятивний капітал становив 1,17 млрд грн, а нерозподілений прибуток минулих років - 123,4 млн грн. Тобто після збільшення капіталу установи до рівня 1,3 млрд грн сума операції складе приблизно 973 млн грн - греки отримають близько 93 млн євро.

Засновник і власник 70% акцій "Дельта Банку" Микола Лагун. 30% акцій банку належать американській компанії Cargill Financial Services.