ua en ru

"Чорноморнафтогаз" підключив до газопроводу чергову свердловину в Чорному морі

ДАТ "Чорноморнафтогаз" завершив буріння і підключив до підводного газопроводу чергову, п'яту експлуатаційну свердловину на новій платформі БК-1 Архангельського родовища газу в Чорному морі. Про це повідомляє прес-служба компанії.
Згідно з повідомленням, нова свердловина дозволила збільшити видобуток на платформі до більш 200 тис. кубометрів на добу, загальну на чорноморських родовищах - до 2,77 млн кубометрів.
Всього кількість експлуатаційних свердловин повинно скласти 10 одиниць, що в підсумку доведе здобич з нової платформи до близько півмільйона кубометрів природного газу на добу. Свердловини буряться глибиною 1200 та 600 метрів похило-спрямованим способом і дають можливість видобувати газ з різних продуктивних горизонтів Архангельського родовища.
На цьому тижні самоподъемная плавуча бурова установка "Таврида" розпочала буріння шостий свердловини, яку планується завершити до кінця листопада 2011 р.
Нагадаємо, раніше Rigas Kugu Buvetava виграла тендер на постачання бурової установки для "Чорноморнафтогазу" за 3,1 млрд грн.
"Чорноморнафтогаз" самостійно здійснює весь комплекс геологорозвідувальних робіт, у тому числі, глибоке розвідницьке буравлення на морі і на суші, промислове будівництво, видобуток, транспортування та зберігання природного газу і рідких вуглеводнів.