ua en ru

"Чернеморнефтегаз" відкрив четверту свердловину Архангельського родовища дебетом більше 50 тис. куб. м газу на добу

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" сьогодні, 26 вересня, ввело в експлуатацію четверту свердловину на новій платформі БК-1 Архангельського родовища газу. Про це повідомляє прес-служба державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз".
Дебет свердловини - більше 50 тисяч куб. м газу на добу. Таким чином, загальний щоденний видобуток з БК-1 виведений на рівень більш ніж 170 тис. куб. м. По мірі буріння нових експлуатаційних свердловин, а всього їх кількість складе 10 одиниць, видобуток з нової платформи планується довести до близько 0,5 млн куб. м природного газу на добу.
Чотири діючі свердловини були пробурені і введені в експлуатацію за 3,5 місяця, починаючи з середини червня.
Газ, що видобувається з БК-1, надходить по новому двокілометровому підводному газопроводу на центральну технологічну платформу ЦТП-7 Архангельського родовища і далі надходить в газотранспортну систему Криму.
Архангельське газове родовище розташоване в 70 км від берега при глибині моря 51 метр і є другим родовищем, що "Чорноморнафтогаз" дообустроює в цьому році. У червні завершилися основні роботи на розконсервованій технологічній платформі БК-11 Голіцинського газоконденсатного родовища. Завдяки цим роботам "Чорноморнафтогаз" вийшов на рекордний добовий видобуток природного газу за останні 20 років з родовищ на шельфі Чорного моря і зупинив загальне багаторічне падіння видобутку блакитного палива.
Нагадаємо, що в 2011 р. на виконання доручень Президента України, Кабінету Міністрів щодо збільшення вітчизняного видобутку нафти і газу і при фінансовій підтримці акціонера - НАК "Нафтогаз України" - Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" дообустроює два діючих і освоює одне нове родовище. Нові потужності Архангельського і Голіцинського родовищ дозволяють "Чорноморнафтогазу" підтримати щорічний видобуток природного газу на рівні понад 1 млрд куб. м.