ua en ru

"Бориспіль" призупиняє обслуговування рейсів "Аеросвіту" через борги

Аеропорт "Бориспіль" з 4 січня призупиняє обслуговування рейсів авіакомпанії "Аеросвіт" через відсутність оплати за обслуговування рейсів. Про це йдеться на сторінці аеропорта в Facebook.

"У зв'язку з порушенням фінансової дисципліни авіакомпанією "Аеросвіт" державне підприємство міжнародний аеропорт "Бориспіль" призупиняє обслуговування рейсів авіаперевізника, починаючи з рейсу VV 257 Київ-Копенгаген в 12:50 4 січня 2013 р.", - йдеться в повідомленні аеропорта.

"Нагадаємо, що напередодні заборгованість авіакомпанії "Аеросвіт" перед авіаційними підприємствами, зокрема, Російської Федерації, спричинила скасування рейсів до ряду російських аеропортів. З метою унеможливлення такої ситуації у базовому аеропорту перевізника, керівництвом "Борисполя" було вжито невідкладних заходів щодо реструктуризації боргу авіакомпанії перед державним підприємством, а за невиконання умов договору обслуговування "Аеросвіт" було переведено на передоплату з 1 листопада 2012 р. Проте, на даний момент компанія "Аеросвіт" не перерахувала коштів передоплати за найближчі дні і тому обслуговування компанії буде призупинено до отримання аеропортом оплати за послуги. Аеропорт не хотів би вдаватися до такої міри в свята та спричиняти незручність пасажирам, проте дії авіакомпанії "Аеросвіт" не залишають вибору", - наголосили в Борисполі.

Нагадаємо, що в грудні 2012 р. Росавіація вже призупиняла аеронавігаційне обслуговування рейсів "АероСвіту" на території Росії.

Читайте також: Госпсуд Київської обл. почав провадження у справі про банкрутство "АероСвіту"