ua en ru

"Баварія" завершила безпрограшну серію, а в Іспанії та Англії лідери здобули перемоги

На футбольний полях Європи відбулися матчі чергових турів національних європейських топ-чемпіонатів. Поєдинки відбулися 5 квітня.

На футбольний полях Європи відбулися матчі чергових турів національних європейських топ-чемпіонатів. Поєдинки відбулися 5 квітня.

Німеччина

"Баварія" гостювала в "Аугсбурзі" і грала резервним складом. На 31-й хвилині Мельдерс вивів "Аугсбург" вперед, реалізувавши вихід один на один. У другій половині "Баварія" грала активніше, але голів забити не змогла.

"Вердер" приймав "Шальке" і колись грізна команда, а зараз середняк німецького футболу, розійшлися миром з борцями за призові місця. Голами відзначилися Ді Санто і Горетцка.

Дортмундська "Боруссія" першою пропустила в матчі з "Вольфсбургом" - відзначився Оліч. Але зібравшись у другому таймі, зусиллями Левандовскі і Ройса, "Боруссія" змогла вирвати перемогу.

Іспанія

"Атлетіко" три очки в дуелі з "Вільяреалом" далися важко. На початку першого тайму єдиний м'яч забив Рауль Гарсія, який замкнув головою подачу Коке з кутового. "Атлетіко" відсвяткував вже 17-ту домашню перемогу.

На "Камп Ноу" з результатом 3:1 "Барселоною" був битий "Бетіс" - рахунок з пенальті відкрив Ліонель Мессі, який і чотири попередніх голи у Примері забив з 11-метрових. В середині другого тайму власні ворота вразив Хорді, але севільський клуб тут же відквитав один м'яч зусиллями Рубена Кастро. Втім, останнє слово залишилося за Мессі. Форвард збірної Аргентини цього разу пенальті не реалізував, але першим опинився на підборі. Це був його сотий дубль у лавах "синьо-гранатових".

"Реал" чекала непроста поїздка в Сан-Себастьян в гості до "Реал Сосьєдад", однак команда Карло Анчелотті з честю впоралася з випробуванням - 4:0. Ильярраменди перед самою перервою вивів мадридців уперед, а у другому таймі у ворота господарів влетіло ще три м'ячі: їх авторами стали Гарет Бейл, Пепе і Альваро Мората.

Англія

До "Челсі" в гості приїхав "Сток". Саллах відкрив рахунок ударом з близької відстані, а потім заробив пенальті. Постріл Френка Лемпарда з "точки" був парируван, однак ветеран виявився першим на добиванні. Вілліан встановив остаточний результат на табло.

Вже на третій хвилині матчу "Ман. Сіті" - "Саутгемптон" Яя Туре реалізував пенальті. Правда, Ріки Ламберт аналогічним способом відновив рівновагу. Однак ще до перерви Самір Насрі, який з близької відстані замкнувши передачу Давіда Сільви, знову вивів підопічних Мануеля Пеллегріні вперед, а Едін Джеко точним ударом з "другого поверху" довів перевагу до двох м'ячів. Остаточний результат встановив під завісу поєдинку Стеван Йоветіч, який скористався чудовим пасом Хесуса Наваса.

Приходить в себе МЮ. "Юнайтед" на виїзді розгромили "Ньюкасл". Хуан Мата пострілом зі штрафного відкрив рахунок, а після перерви оформив дубль. Взяв участь іспанець і в четвертому голі, видавши чудову передачу п'ятою Аднану Янузаю. До цього у "червоних дияволів" встиг відзначитися ще і Хав'єр Ернандес.