ua en ru

"Баварія" влаштувала черговий розгром, "Ліверпуль" виграв матч-трилер, а "Ювентус" виграв дербі

Дублі Деніела Старріджа і Джордана Хендерсона принесли "Ліверпулю" домашню перемогу над "Суонсі", а "Тоттенхем" поступився в Норвічі. "Баварія" по максимуму скористалася осечками конкурентів і, розгромивши на виїзді "Ганновер", довела відрив від найближчих переслідувачів до 19 очок. Гол Карлоса Тевеса приніс "Ювентусу" успіх в дербі з "Торіно". Взяв три очки в неділю і "Мілан", вперше в сезоні відсвяткував дві перемоги поспіль.

Дублі Деніела Старріджа і Джордана Хендерсона принесли "Ліверпулю" домашню перемогу над "Суонсі", а "Тоттенхем" поступився в Норвічі. "Баварія" по максимуму скористалася осечками конкурентів і, розгромивши на виїзді "Ганновер", довела відрив від найближчих переслідувачів до 19 очок. Гол Карлоса Тевеса приніс "Ювентусу" успіх в дербі з "Торіно". Взяв три очки в неділю і "Мілан", вперше в сезоні відсвяткував дві перемоги поспіль.

Англія

Команді Брендана Роджерса вдалося ударно почати зустріч. Вже на третій хвилині Старрідж обвів воротаря і відкрив рахунок, а на 20-й Хендерсон подвоїв перевагу, закрутивши м'яч у верхній кут. "Суонсі", тим не менш, вдалося відповісти супернику, який мало пропускає не в кожному матчі. Для початку колишній футболіст "Ліверпуля" Джонджо Шелві поклав м'яч під поперечину, а потім Вільфрід Боні відновив рівновагу - 2:2.

Незадовго до перерви Старрідж оформив дубль, на що валлійці відповіли другим голом Боні в дебюті другої половини. І все ж останнє слово залишилося за господарями. Вдала гра Хендерсона на добиванні принесла мерсисайдському клубу домашню перемогу і дозволила втриматися на четвертому місці з відставанням у чотири очки від лідера чемпіонату "Челсі". Крім того, підопічні Роджерса відсунули "Манчестер Сіті" на друге місце за кількістю забитих м'ячів в англійській прем'єр-лізі. Забивши 70 голів, "Ліверпуль" став найрезультативнішою командою чемпіонату.

У шести очках позаду "Ліверпуля" йде "Тоттенхем", який поступився в гостях "Норвічу" - 0:1. Перемогу господарям приніс влучний удар Роберта Снодграсса в нижній кут. Завдяки успіху "Норвіч" піднявся на 14-ту сходинку в таблиці, попутно ускладнивши життя "Тоттенхему" в боротьбі за потрапляння у четвірку найсильніших команд першості.

"Ньюкасл" здобув першу перемогу в п'яти матчах, з мінімальним рахунком здолавши на "Сент-Джеймс Парк" "Астон Віллу". Єдиний м'яч на рахунку Лоїка Ремі, який відзначився в компенсований час і таким чином перервав безгольову серію команди, що тривала майже сім з половиною годин.

Німеччина

Йдучий другим "Байєр" і розташована на третьому місці "Боруссія" у суботу зазнали несподівані поразки, у світлі чого у "Баварії" з'явився шанс ще далі відірватися від своїх головних конкурентів. Щоправда, розпочався матч з атак господарів, а латвійський легіонер "Ганновера" Артем Руднєв ледь не відправив м'яч у ворота Томаса Штарке в самому дебюті. Рон-Роберта Цилеру теж нудьгувати не доводилося, однак до пори до часу на табло горіли нулі. І все-таки на перерву мюнхенці вирушили з перевагою в два м'ячі.

Спочатку Томас Мюллер технічним ударом головою замкнув навіс Рафіньї і вивів гостей вперед, а потім відзначився Тьяго Алькантара, який технічно обробив м'яч після передачі Бастіана Швайнштайгера. У другому таймі малюнок гри не змінився. Мюллер на кінець години вразив ціль після передачі Маріо Манджукіча п'ятою, а остаточний результат на табло хорват, який забив 13 голів в сезоні, встановив самостійно - 4:0.

В іншому недільному матчі "Айнтрахт" і "Вердер" зіграли по нулях. У гостей вже на 34-й хвилині був вилучений Фелікс Кроос, але франкфуртці чисельною перевагою не скористалися.

Італія

Як і в матчі першого кола, "Юве" вистачило для перемоги одного м'яча. Він на рахунку аргентинського нападника Карлоса Тевеса, який відзначився на 30-й хвилині. Першим дотиком 30-річний південноамериканець підробив м'яч під удар, а другим відправив його у нижній кут з лінії штрафної. Чотирнадцятий гол Тевеса в нинішньому сезоні дозволив "Ювентусу" до дев'яти очок збільшити перевагу над "Ромою".

Тим часом "Мілан" після перемоги над "Болоньєю" упевнено переграв на виїзді "Сампдорію" - 2:0. Адель Таарабт відкрив рахунок, вдало зігравши головою на добиванні, а крапку в зустрічі поставив ще один новобранець - Аділь Рамі, який забив свій другий м'яч у чотирьох матчах серії А. Відзначимо, що господарі догравали матч вдесятьох - видалення заробив Максі Лопес.

"Удінезе" домігся нічиєї в матчі з "Аталантою" - 1:1. У господарів відзначився Антоніо Ді Натале, який увійшов до десятки найкращих бомбардирів за всю історію серії А. "Верона", у свою чергу, зломила опір "Ліворно" - 3:2.

Точний удар Роланду в дебюті другого тайму приніс "Інтернаціонале" нічию в поєдинку з "Кальярі" (1:1), а "К'єво" впевнено переміг "Катанію" (2:0), завдяки чому помітно підвищив свої шанси на збереження прописки в елітному дивізіоні.

У заключному недільному матчі "Лаціо" з рахунком 3:2 узяв верх над останньою командою чемпіонату "Сассуоло". Дублем у римлян відзначився Стефан Ради, який забив вирішальний м'яч за сім хвилин до кінця.

Нагадаємо, що раніше баски розбили "Барселону", Террі подарував "Челсі" перемогу, а "Боруссія" і "Байєр" несподівано програли.

Використані матеріали УЄФА