ua en ru

"Батьківщина" вимагає скасувати вибори депутатів до міськради Енергодара

Запорізька обласна організація "ВО "Батьківщина" вимагає скасувати вибори депутатів до міської ради Енергодара в одномандатному мажоритарному окрузі №19 на дільницях №22017 та №22018, повідомляє прес-служба БЮТ.
Як повідомив керівник обласної організації, народний депутат України Валерій Крайній, напередодні виборів, 30 жовтня, відбулось нелегітимне засідання Енергодарської міської виборчої комісії, на якому було прийнято протизаконне рішення про скасування реєстрації кандидата у депутати О.Кравчук та рішення про внесення змін до виборчого бюлетеню. Зазначені рішення було доведено до відома відповідних дільничних виборчих комісій лише вранці 31 жовтня, перед початком голосування. За словами члена ТВК від Енергодарської міської організації ВО "Батьківщина", у його присутності зазначені питання не розглядалися, а його вимогу надати відповідний протокол засідання ТВК було проігноровано.
Прес-служба також повідомляє про порушення в м. Олександрія (Кіровоградська обл.). Зокрема на одній з дільниць було викрадено 50 бюлетенів. В повідомленні відзначається, що представники Партії регіонів підвозять своїм транспортом людей на дільниці та відкрито наполягають голосувати за їхніх кандидатів. Зафіксовані випадки, коли представники ПР виривали з рук голів комісії і знищували акти, де зафіксовані вчинені ними порушення виборчого законодавства.
Також, за інформацією прес-служба Кримської республіканської організації партії "Батьківщина", на виборчій дільниці №1 Білогірського району Криму (село Олександрівка) члени комісії від Партії регіонів і представники керівництва КРУ "Клінічна психіатрична лікарня №3" допомагають своїм пацієнтам "правильно" голосувати.