ua en ru

"Батьківщина" прогнозує повернення Попова на роботу в КМДА

"Батьківщина" прогнозує повернення відстороненого голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова на роботу в КМДА.

"Батьківщина" прогнозує повернення відстороненого голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова на роботу в КМДА. Про це заявила голова фракції "БЮТ" у Київраді Тетяна Меліхова, передає прес-служба київської "Батьківщини".

Мова йде про Закон України №3893 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

"Згідно цього злочинного Закону, звільняються від відповідальності, в тому числі, і службові особи, перевищення повноважень яких супроводжувалося насильством. Це та сама стаття (ч. 2 ст. 365 КК), за якою Попова відсторонили від виконання повноважень голови КМДА", - наголосила Меліхова.

Депутат впевнена, що повернення Попова до виконання повноважень голови КМДА, стане мобілізуючим фактором для киян нової хвилі протестів, оскільки він, як і інші високопоставлені особи, є чинником дестабілізації в Києві.

"Враховуючи те, що народ, який і так розлючений після прийняття провладною більшістю незаконним шляхом цього закону, який звільняє від кримінальної відповідальності "Беркут" і чиновників за криваву бійню на Майдані та Банкової, я закликаю владу і Попова особисто не провокувати людей і не повертатися в крісло голови КМДА, якщо він хоче залишитися "цілим і неушкодженим", - зазначила Меліхова.

Нагадаємо, в даний час Попов відсторонений від посади голови КМДА (указ Президента №684/2013 від 14 грудня у зв'язку з причетністю до силового розгону активістів Евромайдана в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності в Києві. При цьому нинішній керівник міста Голубченко запевняє, що щодня спілкується з Поповим.

Раніше в ГПУ запідозрили Попова в сприянні поширенню матеріалів слідства щодо силового розгону Евромайдана спецпідрозділом "Беркут".

Попов обіймав посаду голови Київської міської державної адміністрації з 16 листопада 2010 р.