ua en ru

"Батьківщина" не бачить сенсу у засіданні робочої групи Клюєва

"Батьківщина" не бачить сенсу у засіданні робочої групи на чолі з секретарем РНБО Андрієм Клюєвим, так як всі рішення буде приймати Народна рада, а не Верховна Рада України.

"Батьківщина" не бачить сенсу у засіданні робочої групи на чолі з секретарем РНБО Андрієм Клюєвим, так як всі рішення буде приймати Народна рада, а не Верховна Рада України. Про це РБК-Україна заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Ми чули заяви депутатів Партії регіонів про те, що вони в будь-який момент можуть зібратися на позачергову сесію. Це спроба уникнути відповідальності за закони, проголосовані ними в порушення всіх норм регламенту і Конституції. Ми впевнені, що вони не будуть скасовувати "драконівські" закони, які призвели тільки в перший день роботи до смерті п'яти осіб. Це не більше, ніж рефлексії депутатів Партії регіонів", - заявив Соболєв.

Він зазначив, що опозиція не бачить сенсу в проведенні позачергової сесії Ради.

"Тепер вони персонально будуть нести відповідальність за прийняті закони. Навіть якщо вони намагаються викрутитися з цієї ситуації. Опозиція не буде збирати підписи, ми зібрали Народну раду, цього достатньо. Ми будемо приймати всі рішення в рамках НароднойрРады. Позафракційні депутати можуть приєднуватися до нас", - заявив Соболєв.

Він вважає, що точно також немає сенсу в засіданнях робочої групи на чолі з Клюєвим: "Аналогічно ми впевнені, що сенсу в засіданнях цієї групи немає. Тепер є сенс у засіданнях лише за участю особисто Януковича (Президента України Віктора Януковича)".