ua en ru

"Батьківщина" вимагатиме перерахунку голосів на окремих дільницях у Харкові

У штабі кандидата на посаду мера Харкова від партії "Батьківщина" Арсена Авакова заявляють про серйозні розбіжності між результатами, отриманими після розкриття урн (за оперативними даними підрахунку штабу), і даними в підсумкових протоколах дільничних виборчих комісій. Про це повідомляє обласне відділення партії "Батьківщина" з посиланням на штаб А.Авакова, передає радіо "Свобода".
У повідомленні наголошується, що розбіжність між результатами пояснюється "технологією дрібних крадіжок голосів".
Крім того, представники міського штабу "Батьківщини" заявляють про те, що при складанні бюлетенів на дільницях, бюлетені з позначкою "За Авакова" підкладають у пачки з бюлетенями "Проти всіх".
"Всі ці дії грубо порушують закон і без сумніву впливають на перебіг підрахунку голосів. Факти порушень підтверджені численними актами, фото і відеозйомкою. На всіх дільницях, де зафіксовано ці порушення, ми відповідно до закону вимагатимемо перерахунку голосів", - заявила заступник голови обласного штабу "Батьківщини" Світлана Семко.
Як повідомили в Харківській міській виборчій комісії, на виборах мера, за попередніми даними, лідирує кандидат від Партії регіонів Геннадій Кернес, на другому місці з розривом у близько 2% - Арсен Аваков.