ua en ru

"Батьківщина" категорично не погоджується із зауваженнями "Удару" про розширення повноважень Президента, - заява

"Батьківщина" категорично не погоджується із зауваженнями "Удару" про розширення повноважень Президента,

Партія "Батьківщина" категорично не погоджується із зауваженнями партнера по опозиції - партії "Удар" про розширення повноважень Президента України у новій редакції Конституції України. Про це повідомила прес-служба "Батьківщини".

"Законопроект про зміни до Конституції передбачає суттєве обмеження повноважень Президента для убезпечення країни від загрози диктатури, хто б не обіймав посаду глави держави. Ці зміни відповідають європейській практиці та рекомендаціям Венеціанської комісії і являють собою модель класичної парламентсько-президентської республіки". - йдеться в повідомленні.

Крім того, як повідомляється, основні принципи запропонованого проекту за пропозицією лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка були затверджені Майданом під час останнього Віче у неділю, 9 лютого.

"Партнери "Батьківщини" з фракції "Удар" мають цілу низку зауважень щодо повноважень президента, наполягаючи на їх розширенні, з чим ми категорично не можемо погодитися, враховуючи позицію Майдану і негативний досвід сучасної історії України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, "Батьківщина" проводить консультації з цього приводу і розраховує на голосування за спільний проект нової Конституції уже цього тижня на позачерговій сесії Верховної Ради України.

Звернемо увагу, сьогодні нардеп від "Батьківщини" Сергій Пашинський заявив, що принципових відмінностей між позиціями "Батьківщини" і "Удару" щодо питань зміни Конституції немає. У той же час, в партії зазначили, що головною проблемою є небажання Партії регіонів вносити в Основний закон.