ua en ru

"Азовмаш" поставить 1 тис. цистерн для російської Brunswick Rail за 70 млн дол

Brunswick Rail розмістила замовлення у ТД "Азовзагальмаш" (структура "Азовмаш") на поставку 1 тис. чотиривісних цистерн, повідомила вчора російська лізингова компанія. За даними видання "Комерсант Україна", вартість контракту склала більше 70 млн дол.
Куплені вагони призначені для перевезення світлих нафтопродуктів: об'єм котла складає 85,6 кубометра, вантажопідйомність - 66 т. Перша партія в 100 цистерн була відвантажена Brunswick 15 березня. Весь замовлення буде виконано до кінця червня, повідомляє видання.
"Ринок постійно зростає, і нам зараз не вистачає вагонів", - заявило джерело видання в Brunswick, - "Ми звернулися в українську компанію, яка запропонувала нам хорошу ціну і виявилася готовою поставити в термін необхідну кількість цистерн".
В кінці 2010 р. компанія залучила понад 500 млн дол. ICF і ЄБРР - ці кошти вона направить на закупівлю рухомого складу. Зокрема, крім укладеного контракту, Brunswick розглядає можливість закупівлі ще понад 500 спеціалізованих цистерн у цьому році.
У прес-службі "Азовмаша" виданню повідомили, що понад 80% своєї продукції компанія зараз поставляє в Росію і Казахстан.
"Левова частка дістається" Першої вантажної компанії "та" ВТБ-лізингу ", - відзначили в компанії. Контракт з Brunswick - найбільший замовлення за останній час, він становить близько 10% від річного обсягу виробництва. У нинішньому році "Азовмаш" розраховує збільшити виробництво з 12,4 тис. до 15 тис. вантажних вагонів.
"Азовмаш" виробляє залізничні вантажні вагони і платформи для автопаливозаправників і автоперевізників, а також металургійне устаткування.У групу "Азовмаш" входять "Азовзагальмаш", Маріупольський завод важкого машинобудування і "Головний спеціалізований конструкторсько-технологічний інститут". За підсумками 2010 р. підприємство реалізувало продукції на суму 6,9 млрд грн, що в 2,7 рази вище, ніж за відповідний період 2009 р.