ua en ru

"Азовмаш" відкликав правління і призначив гендиректора

"Азовмаш" відкликав колегіальний виконавчий орган - правління ВАТ "Азовмаш", а замість нього створив одноосібний виконавчий орган ПАТ "Азовмаш" - генеральний директор. На посаду генерального директора строком на 3 роки обрано Ігоря Карапейчіка, який раніше займав посаду голови правління ВАТ "Азовмаш". Про це йдеться в повідомленні компанії.
Зазначимо, 1 грудня 2011 р. відбулися чергові загальні збори акціонерів ВАТ "Азовмаш". На виконання вимог закону України "Про акціонерні товариства" було прийнято рішення про перейменування товариства в публічне акціонерне товариство "Азовмаш". У зв'язку з чим, загальними зборами акціонерів було затверджено статут ПАТ "Азовмаш" і прийнято рішення про відкликання, створенні та обрання персонального складу органів управління товариства.
З дня державної реєстрації статуту в новій редакції з Наглядової ради були відкликані юридичні особи - Фонд державного майна України та ПрАТ "Українська промислово-транспортна компанія". Наглядова рада ПАТ "Азовмаш" був обраний у складі 6 членів - фізичних осіб - по 3 представники від кожного акціонера товариства - ФДМУ і компанії Wessanen Trading Limited.

"Азовмаш" виробляє залізничні вантажні вагони і платформи для автопаливозаправників і автоперевізників, а також металургійне обладнання. До групи "Азовмаш" входять "Азовзагальмаш", Маріупольський завод важкого машинобудування і "Головний спеціалізований конструкторсько-технологічний інститут". За підсумками 2010 р. підприємство реалізувало продукції на суму 6,9 млрд грн, що в 2,7 рази вище, ніж за відповідний період 2009 р.