ua en ru

"Авангард" у липні-серпні 2010 р. придбав 200 тис. т фуражного зерна по форвардному контракту

AvangardCo Investments Public Limited у липні-серпні 2010 р. придбала 200 тис. т фуражного зерна по форвардному контракту за ціною 105 дол./т (без врахування ПДВ). Про це йдеться в повідомленні компанії.

Згідно з повідомленням, агрохолдинг відновив будівництво нових комплексів Авіс і Чорнобаївське.
"Перша половина поточного року стала вдалим і насиченим на події періодом для компанії: ми успішно провели IPO і пройшли лістинг на Лондонській Фондовій Біржі, збільшили поголів'я птиці і обсяги виробництва і показали добрі фінансові результати. Зокрема, я дуже задоволена тим, що ми добилися таких результатів, не дивлячись на зниження середньоринкових цін на куряче яйце в кінці першого півріччя, що, у свою чергу, негативно відбилося на більшості наших конкурентів на місцевому ринку", - відзначила генеральний директор компанії Наталія Василюк.
"У першому півріччі 2010 р. ми продовжували реалізацію обраної стратегії, направленої на розвиток і диверсифікацію нашої клієнтської бази, за рахунок розширення експорту і збільшення долі продажів через сучасні роздрібні мережі. Менеджмент зберігає упевненість, що компанія продовжить органічне зростання в другому півріччі 2010 р. і покаже добрі фінансові результати за підсумками року", - додала вона.
У першому півріччі 2010 р. компанія продовжила поступово нарощувати поголів'я птиці і збільшувати обсяги виробництва. Станом на 24 серпня поголів'я птиці складало 19 млн голів.
"Авангард" - одна з найбільших агропромислових компаній України, що спеціалізується на виробництві курячих яєць і яєчних продуктів. За підсумками 2009 р. частка компанії займає 23% ринку яєць (39% промислового ринку яєць) в Україні і 52% ринку яєчних продуктів країни. Станом на 30 червня 2010 р. загальне поголів'я птиці компанії склало 18,6 млн голів. Підприємства компанії розташовані в 14 регіонах України і в Автономній республіці Крим. У 2009 р. компанія експортувала свою продукцію в 16 країн світу, в основному на Близькому Сході і в Азії. У 2009 р. виручка компанії склала 319,855 млн дол. (2008 р. - 302,292 млн дол.), EBITDA склала 152,092 млн дол. (2008 р. - 113,738 млн дол.). З травня 2010 р. акції компанії у формі Глобальних депозитарних розписок котируються на Лондонській фондовій біржі.
24 серпня Fitch Ratings привласнило Avangardco Investments Public Limited (Avangardco) довгострокові рейтинги дефолту емітента ("РДЕ") в іноземній і національній валютах на рівні "В" відповідно. Fitch також присвоїло Avangardco рейтинг довгострокових зобов'язань за національною шкалою на рівні "А + (укр)". Прогноз по довгострокових РДЕ і по рейтингу довгострокових зобов'язань за національною шкалою - "Стабільний".
Нагадаємо, 6 липня 2010 р. Fitch Ratings підвищило суверенні довгострокові рейтинги дефолту емітенту ("РДЕ") України в іноземній і національній валюті з рівня "B-" до "B". Прогноз по довгострокових РДЕ - "Стабільний". Одночасно агентство підтвердило короткостроковий РДЕ України в іноземній валюті на рівні "B" і підвищило рейтинг країнової стелі з рівня "B-" до "B".
7 липня ц.р. Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг України за національною шкалою з "АА-(ukr)" до "АА(ukr)", прогноз - "стабільний".