ua en ru

"Арсенал" виграв у дербі, "Боруссія" обіграла "Шальке", а "Інтер" впорався з "Вероною"

"Арсенал" залишився лідером прем'єр-ліги після перемоги над "Крістал Пелес". "Ліверпуль" і "Манчестер Юнайтед" також обійшлися без очкових втрат. "Баварія" пропустила два голи, але все одно обіграла "Герту" і зберегла лідерство, тоді як дортмундська "Боруссія" завдала реванш "Шальке" в рурському дербі. "Інтер" перервав триматчеву безвиграшну серію, а "Сампдорія" у зустрічі з "Аталантою" домоглася лише другої перемогу в сезоні.

"Арсенал" залишився лідером прем'єр-ліги після перемоги над "Крістал Пелес". "Ліверпуль" і "Манчестер Юнайтед" також обійшлися без очкових втрат. "Баварія" пропустила два голи, але все одно обіграла "Герту" і зберегла лідерство, тоді як дортмундська "Боруссія" завдала реванш "Шальке" в рурському дербі. "Інтер" перервав триматчеву безвиграшну серію, а "Сампдорія" у зустрічі з "Аталантою" домоглася лише другої перемогу в сезоні.

Англія

Підопічні Арсена Венгера, що кількома днями раніше поступилися вдома дортмундської "Боруссії" (1:2) в Лізі чемпіонів УЄФА, відкрили рахунок на самому початку другого тайму. Адлен Гедіура звалив в штрафній Сержа Гнабри, за якого з "точки" заступився Артета. Пізніше іспанець був вилучений за фол на колишньому нападаючому "Арсеналу" Маруані Шамасі. Господарям довелося пережити кілька неприємних моментів, перш ніж на 87-й хвилині Жиру замкнув головою навіс Арона Ремзі.

"Арсенал" як і раніше випереджає на два очки "Ліверпуль", який розгромив з рахунком 4:1, "Вест Бромвіч". Свій перший хет-трик на "Енфілді" оформив Луїс Суарес. Він забив два голи вже в перші 18 хвилин, додавши до них третій на початку другого тайму. Незабаром гості відіграли один м'яч зусиллями Джеймса Моррісона, який забив з пенальті, на що господарі відповіли голом Деніела Старріджа.

На вісім очок від лідера відстає "Манчестер Юнайтед", який здобув на "Олд Траффорд" непросту перемогу над "Сток Сіті" - 3:2. Чинні чемпіони забезпечили собі результат протягом двох хвилин в кінцівці матчу, коли відзначилися Уейн Руні і Хав'єр Ернандес.

Тім Ховард відбив 11-метровий удар Крістіана Бентеке, дозволивши "Евертону" всуху переграти "Астон Віллу" (2:0), а "Норвіч Сіті" і "Кардіфф Сіті" голів один одному не забили. Ще в одному суботньому матчі "Фулхем" програв "Саутгемптону" - 0:2.

Німеччина

У минулому сезоні дортмундці двічі програли "Шальке", але чергова зустріч у Гельзенкірхені залишилася за "Боруссією". На 14-й хвилині П'єр-Емерік Обамеянг замкнув передачу Марко Ройса. Ще до перерви гості могли відіграватися, але Кевін-Прінс Боатенг не реалізував пенальті.
На початку другого тайму мети досяг удар Нурі Шахіна. Надію вболівальникам "Шальке" подарував юний Макс Майєр, який відзначився в третьому матчі поспіль, але гол Якуба Блащиковські не залишив сумнівів у результаті поєдинку.

"Баварія" полоскотала нерви своїм шанувальникам, пропустивши вже на четвертій хвилині домашнього матчу з "Гертою", в якій забив Адріан Рамос. Дубль Маріо Манджукіча дозволив мюнхенцям повести в рахунку, а гол Маріо Гетце на 54-й хвилині зміцнив лідерські позиції чемпіонів Європи. Втім, розслабитися їм не дав Еніс Бен-Хатира, який забив другий м'яч берлінців.

Колишній футболіст "Баварії" Емре Джан приніс "Байєру" перемогу в кінцівці матчу з "Аугсбургом" (2:1), а дубль Роберто Фірміні допоміг "Хоффенхайму" розгромити "Ганновер" (4:1), який закінчував поєдинок удев'ятьох.

У поєдинку "Айнтрахта" з Брауншвейга забивав тільки футболіст "Майнц-05" Шінджі Оказакі (2:0), а ще в одному матчі "Вольфсбург" переміг "Вердер" - 3:0.

Італія

"Верона" дуже міцно почала чемпіонат і до гри з "нерадзуррі" випереджала команду Вальтера Маццарі. Міланці швидко взялися виправити цю "несправедливість", і повели в два м'ячі після автоголу Вангеліса Мораса і голу Родріго Паласіо - шостого в сезоні.

"Верона" відповіла точним ударом Рафаела Мартиньо, але Естебан Камбьяссо відновив комфортну для "Інтера" різницю в рахунку. Слідом з кутового у господарів забив Роландо, так що гол Ромуло у ворота чорно-синіх нічого вже не вирішував.

Трохи раніше свою другу перемогу в чемпіонаті здобула "Сампдорія". Генуезці вдома поклали на лопатки "Аталанту", що закінчувала матч удесятьох. Єдиний гол у ворота бергамців забив Шкодран Мустафі.

Нагадаємо, що в Україні "Шахтар" розгромив "Зорю", а "Металіст" обіграв "Карпати", а в Іспанії "Барселона" впевнено впоралася з "Реалом".

Використані матеріали УЄФА