ua en ru

"Арсенал" повернувся на вершину, а "Челсі" впорався з "Ліверпулем"

Відсвяткувавши мінімальну перемогу в Ньюкаслі, "Арсенал" завершив рік на першому місці, тоді як "Челсі" на своєму полі здолав "Ліверпуль".

Відсвяткувавши мінімальну перемогу в Ньюкаслі, "Арсенал" завершив рік на першому місці, тоді як "Челсі" на своєму полі здолав "Ліверпуль".

Втративши лідерство в суботу, коли "Манчестер Сіті" переграв "Крістал Пелес", "каноніри" сьогодні повернулися на вершину турнірної таблиці. Долю зустрічі з "Ньюкаслом" на користь гостей вирішив гол Олів'є Жиру, який вразив ціль після штрафного Тео Уолкотта у другому таймі. Це був перший м'яч французького форварда з 23 листопада.

"Ми віримо в себе і хочемо, щоб по закінченні сезону можна було сказати, що віддали всі сили, - підкреслив тренер "канонірів" Арсен Венгер. - Сподіваюся, цього буде достатньо, але попереду довгий шлях і поки зарано про щось говорити з певністю".

На два очки позаду розташувався "Челсі", який на "Стемфорд Брідж" відсвяткував вольову перемогу над "Ліверпулем" - 2:1. Мартін Шкртел вивів гостей вперед на п'ятій хвилині, але до перерви вів вже "Челсі". Еден Азар зрівняв рахунок ефектним крученим ударом, а вирішальний м'яч забив Самюель Ето'О, який вразив ціль після передачі Оскара.

Червоні опустилися на п'яте місце, а слідом йде "Евертон", який, здолавши "Саутгемптон" з рахунком 2:1, скоротив відставання від своїх сусідів до мінімуму. Здобути перемогу над "святими" мерсисайдцям допоміг гол Ромелу Лукаку, який не забивав до цього протягом п'яти матчів поспіль.

На сьоме місце піднявся "Тоттенхем", який забив три м'ячі "Сток Сіті".

Нагадаємо, що раніше "Сіті" і "Юнайтед" здобули мінімальні перемоги, а лондонське дербі завершився гольовою нічиєю.

Використані матеріали УЄФА